ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να  μην κατέβει στις επικείμενες εκλογές δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία

Ήδη τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούσε η φήμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να απέχει από τις εκλογές. Ο ίδιος δεν είχε δηλώσει κάτι όπου να το υπονοεί πιστός στην στάση του να μην κάνει δημόσιες τοποθετήσεις – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- από τότε που εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου.

Την οριστική απόφαση φαίνεται ότι την έλαβε τις τελευταίες ημέρες και την Δευτέρα (20/02), είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για την απόφασή του.

Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού κάνει λόγο για φιλικό κλίμα ενώ και την πλευρά του Μαξίμου η αίσθηση είναι η ίδια

Ο Κώστας Καραμανλής είπε τον πρωθυπουργό: «Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν την αλλάζω. Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Ωστόσο έμπειροι πολιτικοί σημειώνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής έβαλε τέλος στην κοινοβουλευτική του πορεία και όχι εν γένει στη συμμετοχή του στην πολιτική. O ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να αποχωρήσεις από τα βουλευτικά έδρανα, αλλά «από την πολιτική δεν αποστρατεύεσαι ποτέ»

Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι «παρών» στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που βοηθά και στην εικόνα της συνοχής που θέλει να βγάλει προς τα έξω ο πρόεδρος της ΝΔ, διαψεύδοντας τα όποια σενάρια για τριβές με τον πρώην πρωθυπουργό.

Πηγή: cnn.gr