«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ: Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑ Α. ΠΑΛΗΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ PERFORMANCE SHIPPING

Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου προχώρησε σε δημόσια προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης στη Wall Street Performance Shipping, συμφερόντων της Αλίκης Παληού.

Ο εφοπλιστής, σύμφωνα με τη δημόσια προσφορά, προσφέρει 3 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης ναυτιλιακής στο χρηματιστήριο της Wall Street, με premium έναντι της τρέχουσας τιμής της μετοχής στο ταμπλό.

Σημειώνεται ότι ήδη ο κ. Οικονόμου έχει αποκτήσει μέσω αγορών στο αμερικανικό χρηματιστήριο ποσοστό περί το 9,5% στην ναυτιλιακή μέσω της Sphinx Investments.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο με σημείωμα προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία που έχει στόλο με δεξαμενόπλοια ανακοίνωσε ότι ο Γιώργος Οικονόμου απέκτησε από την ανοιχτή αγορά 1.033 εκατομμύρια μετοχές έναντι 1,48 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσοστό 9,5% με βάσει τις 10,91 εκατ. κοινές μετοχές που βρίσκονταν σε κυκλοφορία.

Τι απαντά η Performance Shipping της Αλ. Παληού στη δημόσια πρόταση του Γ. Οικονόμου.

Απάντηση στη δημόσια πρόταση του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης στη Wall Street Performance Shipping, συμφερόντων της Αλίκης Παληού δημοσίευσε η εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Η Performance Shipping συνεργάζεται τακτικά με επενδυτές και είναι ανοικτή όσον αφορά τις ευκαιρίες δημιουργίας αξίας. Υπό αυτό το πρίσμα, μας ανησυχούν βαθύτατα οι ενέργειες της Sphinx και του διευθυντή της Γιώργου Οικονόμου.Τις τελευταίες εβδομάδες, η Sphinx αθόρυβα διεύρυνε τις θέσεις της στη μετοχή μας και προχώρησε σε κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες προς την Εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης να εξαλείψει με κάποιο τρόπο τα δικαιώματα μιας ευρείας κατηγορίας μετοχών, επιδιώκοντας να αλλάξει την εταιρική μας δομή, ορίζοντας υποψήφιο διευθυντή στο διοικητικό μας συμβούλιο, προτείνοντας την απομάκρυνση άλλων διευθυντών και απαιτώντας πρόσβαση στα βιβλία και τα αρχεία μας. Μέχρι σήμερα, έχουμε απαντήσει άμεσα, υπογραμμίζοντας τη διαφωνία μας με τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Sphinx.

Η Sphinx έχει προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες χωρίς να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με την Sphinx και τον κ. Οικονόμου όπως θα είμασταν με οποιονδήποτε μέτοχο. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχουν προχωρήσει στα παραπάνω βήματα χωρίς να ξεκαθαρίζουν τους στόχους τους και ενώ κρύβονται πίσω από τους δικηγόρους τους, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε τα χειρότερα.

Το ιστορικό του κ. Οικονόμου μιλά από μόνο του και περιλαμβάνει την καταστροφή της εταιρικής αξίας, τον δικό του πλουτισμό και την κακή εταιρική διοίκηση. Σημειώνουμε ότι ο υποψήφιος που πρότεινε η Sphinx, ο Γιάννης Λιβέρης, συνεργάστηκε και βοήθησε τον κ. Οικονόμου σε μερικές από τις πιο κραυγαλέες συναλλαγές του, συμπεριλαμβανομένων των Ocean Rig και OceanFreight.

Παρόλα αυτά, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη Sphinx για να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις τους και το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα εξετάσει τις προτάσεις και τους υποψηφίους τους μέσω των καθορισμένων εταιρικών μας πρακτικών και προτύπων. Εφόσον πληρούνται οι σχετικές νομικές απαιτήσειςοι μέτοχοί μας θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για την υποψηφιότητα και τις προτάσεις της Sphinx στην ετήσια συνέλευση των μετόχων μας το 2024.

Υπογραμμίζουμε ότι η Performance Shipping χτίζει μια ισχυρή εταιρεία με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δημιουργίας αξίας. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποτελείται από διευθυντές υψηλής ειδίκευσης, η πλειοψηφία των οποίων είναι ανεξάρτητοι ενώ όλοι δεσμεύονται να λειτουργούν σύμφωνα την επιχειρηματική τους κρίση και να εκτελούν τα καθήκοντά τους προς όφελος της Εταιρείας και όλων των μετόχων. 

Υπό το φως της σχετικά μικρής κεφαλαιοποίησης μας στην αγορά και για να διασφαλίσουμε ότι οι μέτοχοι έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις ανοδικές δυνατότητες των επενδύσεών τους στην Εταιρεία μας, δημιουργήσαμε την εταιρική μας δομή και το Διοικητικό μας Συμβούλιο ακριβώς για να προστατευτούμε από το είδος των εχθρικών ενεργειών που βλέπουμε από τη Sphinx.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα συνεχίσει να λαμβάνει ενέργειες που είναι προς το συμφέρον της Εταιρείας και όλων των μετόχων μας.

Το Performance Shipping Board θα εξετάσει τις προτάσεις και τον υποψήφιο διευθυντή και θα παρουσιάσει τις επίσημες συστάσεις του στη δήλωση αντιπροσώπου της Εταιρείας, η οποία θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα ταχυδρομηθεί σε όλους τους μετόχους που έχουν δικαίωμα ψήφου στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας το 2024. Η ετήσια συνάντηση δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί. Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει επίσης το αίτημα για πρόσβαση στα βιβλία και αρχεία κατά περίπτωση.

Οι μέτοχοι της Performance Shipping δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια αυτή τη στιγμή.

Πηγή :  newmoney.gr