ΕΝΑ JET-SKI ΜΕ V8 ΚΙΝΗΤΗΡΑ 6.2 ΛΙΤΡΩΝ

Όταν όλα γύρω θα έχουν καταρρεύσει και τα πιστόνια θα έχουν σιγήσει, ένας V8 θα υπάρχει κάπου για να μας θυμίζει τα παλιά. Και αν όλα στην στεριά τα πλακώσει η φοβέρα και σκλαβιά της μπαταρίας, θα υπάρχει και η θάλασσα ως το τελευταίο καταφύγιο για τους βενζινοαίματους αυτού του πλανήτη.

Για την εταιρία Strand Craft πάντως, αυτά τα επικολυρικά μάλλον δεν ήταν στο μυαλό της όταν αποφάσισε να φτιάξει ένα από τα πιο παλαβά jet-ski που υπάρχουν. Το ονομάζει V8 Daytona GT και στόχος ήταν όπως αντιλαμβάνεστε να τραβήξει τα βλέμματα της δημοσιότητας.

Κάτι που προφανώς και το κατάφερε αφού μόνο το ότι μπόρεσε να χωρέσει σ’ αυτό το σκαρί έναν V8 των 6,2 λίτρων της GM είναι από μόνο του ένα μεγάλο κατασκευαστικό κατόρθωμα.

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμα στα σκαριά, οπότε δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για ιπποδύναμη και ταχύτητες (οι οποίες προφανώς θα είναι πέρα από κάθε λογική).

Γνωρίζουμε όμως κάποια στοιχειώδη χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ότι έχει μήκος πάνω από 5 μέτρα, πλάτος στο 1,5 μέτρο και ζυγίζει 567 κιλά.

Ξέρουμε επίσης ότι έχει δεξαμενές πάνω από 80 λίτρα, αν και αυτό είναι μάλλον ένα νούμερο με θεωρητική σημασία καθώς θα αδειάζει με την ίδια ταχύτητα που θα γεμίζει.

Η ποιότητα κατασκευής είναι αντίστοιχη του exlusive χαρακτήρα που έχει αυτό το θαλάσσιο τέρας, με δύο επιλογές, είτε σε carbon fiber για τους techno-freak είτε με ξύλο τικ για τους πιο μερακλήδες.

Υπάρχει επίσης και ένα μεγάλο σύμπλεγμα από οθόνες και επιφάνειες ελέγχου μέσω της αφής εμπρός από το τιμόνι, για τον έλεγχο των λειτουργιών και του πανάκριβου ηχοσυστήματος.

Μπορεί επίσης να εφοδιαστεί με κάμερα που παρακολουθεί τον βυθό ή με αντικραδασμικό κάθισμα για να μην φορέσετε περιδέραιο την σπονδυλική σας στήλη στο Κάβο Ντόρο.

Τώρα σε ποιόν απευθύνεται ένα τέτοιο “εργαλείο”;  Προφανώς σε αυτόν που δεν ρωτά πόσο κάνει. Οι υπόλοιποι μπορούμε να ονειρευτούμε τον μαγικό του ήχο να μας ξυπνά κάποιο μεσημέρι ανταριάζοντας κάθε Μακρύ ή Πέρα ή Δώθε Γυαλό αυτού του μάταιου κόσμου. Δε βαριέσαι…

Πηγή: newsauto.gr