ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ «ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΥΣ» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2021

Το 2020 έφερε στη ζωή μας τον νέο κορωνοϊό και στο «λεξιλόγιο» του αθλητισμού τη λέξη φούσκα.

Υπό την απειλή της πανδημίας, οι διοργανωτές των διεθνών αγώνων επινόησαν ένα προστατευμένο περιβάλλον με υγειονομικά πρωτόκολλα για αθλητές, προπονητές κ.λπ., κάτι δηλαδή σαν μία αόρατη φούσκα όπου ο… εχθρός δεν θα μπορεί να μπει. Η μέθοδος της φούσκας θα εφαρμοστεί και τη νέα χρονιά ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Σε αυτό το περιβάλλον αναμένεται να ζήσουν και όσοι βρεθούν στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.
Οι διοργανώσεις εξαιτίας της πανδημίας αναβλήθηκαν για το 2020, αλλά, όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες, θα διεξαχθούν το 2021 με όλα τα μέσα προστασίας.

Οι Αγώνες του Τόκιο δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτούς του παρελθόντος. Αθλητές, αθλήτριες, εργαζόμενοι, εθελοντές, θεατές θα έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Στο Ολυμπιακό Χωριό θα υπάρχει περιορισμός χρόνου στους δημόσιους χώρους, ενώ ακόμα και το φαγητό θα γίνεται με το ρολόι στο χέρι. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα μείνουν μόνο τις απαραίτητες ημέρες και δεν θα συνιστάται η χρησιμοποίηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς ή οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Φυσικά, τα τεστ COVID-19 θα είναι πολλαπλάσια των ελέγχων για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Με τεστ θα μπουν στην Ιαπωνία και οι φίλαθλοι, εφόσον, τελικά, οι Ιάπωνες αποφασίσουν να επιτρέψουν την είσοδο ξένων στη χώρα, η οποία προς το παρόν απαγορεύεται.

Μιας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα βρεθούν στη χώρα της τεχνολογίας, ένα από τα σενάρια των συζητήσεων είναι να υπάρχει μία εφαρμογή στα κινητά μέσα από την οποία θα ελέγχεται η υγεία του επισκέπτη.

Στις παρελάσεις των Τελετών Εναρξης και Λήξης, οι θεατές θα δουν τους σημαιοφόρους των χωρών και όχι πολυπληθείς αποστολές, ενώ σε ό,τι αφορά την εκδήλωση θα είναι λιτή και με ιδιαίτερους κανόνες ασφαλείας.

Πηγή: kathimerini.gr