ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ WIMBLEDON, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, ένα ακόμη σημαντικό γεγονός δεν θα διεξαχθεί το φετινό καλοκαίρι. Οι διοργανωτές του Wimbledon αποφάσισαν λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορονοϊού να ακυρώσουν το φετινό τουρνουά. Μάλιστα, δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο να γίνουν αργότερα μέσα στο έτος οι αγώνες του ιστορικού θεσμού.

Το Wimbledon είναι το πιο παλιό τουρνουά στην ιστορία του τένις και ξεκίνησε το 1877 στο ομώνυμο προάστιο του Λονδίνου. Δίχως αμφιβολία είναι εκείνο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αίγλη. στο παρελθόν έχει ακυρωθεί μόνο κατά την διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, μεταξύ 1915-1918 και 1940-1945. Για φέτος, ήταν προγραμματισμένο από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου. To 143o Wimbledon της ιστορίας λοιπόν θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του 2021.

Το τουρνουά

Στα 19 γήπεδα του Wimbledon μάχονται κάθε χρόνο 128 τενίστες και άλλες τόσες τενίστριες – οι κορυφαίοι του πλανήτη με βάση την κατάταξη της ATP. Μία εβδομάδα πριν το κυρίως τουρνουά ωστόσο, υπάρχουν και αγώνες προκριματικών για οποιονδήποτε θέλει να διεκδικήσει μία θέση στο κυρίως ταμπλό. Σαν διοργάνωση, ευνοεί αγωνιστικά τους παίκτες με δυνατό σερβίς και εξίσου ισχυρό βολέ λόγω της ταχύτητας και της χαμηλής αναπήδησης που παίρνει το μπαλάκι. Το κεντρικό court -εκεί δηλαδή που διεξάγεται ο τελικός- έχει χωρητικότητα 14.000 θεατών, με τα Court Νο.1 και Court Νο.2 να ακολουθούν με 11.000 και 3.000 θέσεις αντίστοιχα. Μάλιστα, το τελευταίο φέρει και το προσωνύμιο “Νεκροταφείο των Πρωταθλητών” (The Graveyard of Champions) με πολλές εκπλήξεις να έχουν συμβεί σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr