ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ CATHERINE DENEUVE ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Είναι μία από 100 Γαλλίδες που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση, η οποία έκανε λόγο για σεξουαλικό «πουριτανισμό» και ανοχή στην σεξουαλική ελευθερία, καταδικάζοντας το μίσος προς τους άντρες. Μια εβδομάδα αργότερα, η Catherine Deneuve (μάλλον) κατάλαβε ότι το παρατράβηξε (ή απλώς ταρακουνήθηκε από τις αντιδράσεις αποδοκιμασίας -πιθανώς και αηδίας-που δέχτηκε) και είπε να εξομαλύνει λίγο τη στάση της.

Έτσι, η 74χρονη ηθοποιός δηλώνοντας ότι είναι μια «ελεύθερη γυναίκα» που μπορεί να υποστηρίζει τη γνώμη της χωρίς αυτή να παραμορφώνεται,  ζήτησε «συγγνώμη» από όσους έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Χαιρετώ αδελφικά όλα τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων που θα μπορούσαν να αισθάνονται προσβεβλημένοι από την επιστολή που δημοσιεύθηκε στη Le Monde. Σε αυτούς και μόνο σε αυτούς απευθύνω τη συγγνώμη μου», δήλωσε η ηθοποιός σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στο site της Liberation.

Η Deneuve τόνισε επίσης ότι, κατ’ εκείνη, δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό στο πολυσυζητημένο μανιφέστο που δημοσιεύτηκε στη Le Monde ή κάτι που να επιδοκίμαζε την παρενόχληση «Αλλιώς δεν θα το υπέγραφα».

Πηγή: ladylike.gr