Ο ΨΕΥΤΟΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΙ «ΑΘΛΟΙ» ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΟΥΡΚΟΣ

Ο… ψευτοτσίπρας τις πρώτες ώρες χαίρεται, μιας και ως γνωστόν τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Κι ο Τσίπρας, τελικά, λέει πιο πολλά ψέματα απ΄ όσα μπορεί να καταναλώσει κι αυτός και οι οπαδοί του, οι οποίοι παρεμπιπτόντως όλο και λιγοστεύουν.

Ωστόσο,  με την κακοκαιρία “Μήδεια” που χτύπησε με σφοδρότητα για 36 ώρες την Αττική… το τερμάτισε. Μια αλήθεια δεν βγήκε από το στόμα του. Ούτε μία!

Διαβάστε παρακάτω τα 2+2 χοντροκομμένα ψέματα που ξεφούρνισε ο αμετροεπής και λαϊκιστής Τσίπρας,  σε συνέντευξη που έδωσε σε 4 περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια. Τα 2 για την “Μήδεια”, το 3ο για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια και το 4ο για την υπόθεση Λιγνάδη.

1. “Είχαμε και μια κακοκαιρία η οποία βεβαίως ήταν μια κακοκαιρία σκληρή. Αλλά, όπως είπε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν ήταν η χειρότερη που έχει δει η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια όπως θέλανε να μας παρουσιάσουν. Αλλά ήταν μια αντίστοιχη αυτής που είχαμε το 2017, ίσως και μικρότερης έκτασης”.
Δεν είπε ακριβώς αυτό η ΕΜΥ, αλλά για τον Τσίπρα μιλάμε που έχει “διδακτορικό” στα ψέματα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ η χιονόπτωση κατατάσσεται σε μια από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών!

Ιδού το σχετικό έγγραφο της ΕΜΥ που ξεμπροστιάζει τον… ψευτοτσίπρα.

2. «Τι ευφυής σύλληψη ήταν αυτή, πώς δεν το σκεφτήκαμε τόσα χρόνια να το κάνουμε κι εμείς; Όλες οι κυβερνήσεις μία έγνοια είχαν όλα τα χρόνια που ερχόταν ο χιονιάς, να μην αποκλειστούν άνθρωποι στα σπίτια τους και να μην κλείσουν οι βασικοί οδικοί άξονες, να κοπεί στη μέση η χώρα. Και ήρθε ο Χρυσοχοΐδης να κλείσει την Εθνική Οδό» είπε με το γνωστό λαϊκίστικο ύφος που τον διακρίνει και με το οποίο έκανε μεγάλη καριέρα!
Η αλήθεια, για τις ημέρες που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, στο παρακάτω έγγραφο:

3. (…υπήρξε η καλοκαιρινή μπόρα στην Κεντρική Ελλάδα. Στην Εύβοια είχαμε 6, 7 νεκρούς. Δεν λειτούργησε το 112 που είχαν διαφημίσει ότι θα φέρουν ως μια νέα καινοτομία για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών”.

Ούτε τον αριθμό των νεκρών δεν γνωρίζει ο ασεβής. Όσον αφορά  στην “καλοκαιρινή μπόρα” κατά Τσίπρα, αυτή ήταν η εξής, με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί  (και) στη Βικιπαίδεια και εύκολα μπορεί να να τα αναζητήσει:
“Το βράδυ στις 8 Αυγούστου στην Εύβοια σημειώθηκαν υψηλά ύψη βροχής και έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ιδίως ανάμεσα σε Νέα Αρτάκη, Ψαχνά και Στενή. Η έντονη κακοκαιρία σχημάτισε σύννεφα ύψους 12 χιλιομέτρων, ξεπερνώντας δηλαδή το όριο της τροπόσφαιρας, και διατήρησε την ισχύ της για πέντε ώρες. Στον μετεωρολογικό σταθμό στη Στενή Ευβοίας καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε οχτώ ώρες και στον μετεωρολογικό σταθμό των Ψαχνών το ύψος της βροχής έφτασε τα 226 χιλιοστά.

Αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων ήταν η υπερχείλιση του Λήλαντα, του Μεσσαπίου και του ρέματος Πολιτικών, Το ύψος του νερού σε διάφορα σημεία έφτασε το 1,5 μέτρο, ενώ στο κέντρο των Ψαχνών το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο.

Θύματα και καταστροφές
Οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο 8 ανθρώπων. Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημίες σε 2.500 σπίτια, καθώς εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημίες στις γέφυρες Βασιλικού, Αφρατίου και Φύλλων, κατά μήκος του Λήλαντα, με αποτέλεσμα την αποκοπή τμήματος του νησιού από την Στερεά Ελλάδα. Συγκεκριμένα η γέφυρα Φύλλων καταστράφηκε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί. Η γέφυρα Βασιλικού δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία τις 11 Αυγούστου. Το οδικό δίκτυο υπέστη και σε άλλα σημεία καταστροφές, όπως στην παραλία στο Λευκαντί, και σε πολλά σημεία καλύφθηκε με λάσπες. Εκτεταμένες ζημίες υπέστη το δίκτυο υδροδότησης και ηλεκτροδότησης των χωριών, λόγω της εγγύτητάς του με ρεύματα, με αποτέλεσμα τα Ψαχνά, ο Μίστρος και τα Πολιτικά να μείνουν χωρίς νερό”.

Όλα αυτά ο ψευταράκος Τσίπρας στη συνέντευξη του τα χαρακτήρισε “καλοκαιρινή μπόρα”. Ο αχαρακτήριστος και σίγουρα ασεβής Τσίπρας.

4. Για την υπόθεση Λιγνάδη και το fake news ραβασάκι, είπε χωρίς ίχνος ντροπής:
“Αν δεν είχαμε στις 6 Φλεβάρη την παραίτηση Λιγνάδη και ταυτόχρονα το ραβασάκι στην αίθουσα σύνταξης της Δημόσιας Τηλεόρασης, να λένε “προς θεού, μη βάζετε φωτογραφίες του Λιγνάδη με τον Μητσοτάκη και τη Μενδώνη”, γιατί αυτοί ήταν οι “άλλοι”, δεν ήταν κανένας άγνωστος. Αν δεν είχαμε 15 μέρες που είχε πέσει γραμμή όχι μόνο στη δημόσια τηλεόραση, αλλά και στην πλειονότητα των ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης να μην αναφέρεται το όνομα αυτού του ανθρώπους μπας και περάσει όλο αυτό το πράγμα στα κρυφά”.
Είναι εντυπωσιακή, πάντως, η “έφεση” που έχει στο ψέμα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία έπαιξε την ίδια μέρα σε ΟΛΑ τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης. Η δε εμμονή του για το δήθεν ραβασάκι της διοίκησης της ΕΡΤ είναι αξιοπερίεργη για να μην πούμε έως και ύποπτη…

Για την ιστορία, ο Τσίπρας είπε κι άλλα ψέματα στη συνέντευξη (ο Θεός κι ο διάολος να την κάνει συνέντευξη) που έδωσε στα περιφερειακά κανάλια: για το Μάτι(σ.σ.: τολμάει ακόμη και σήμερα να μιλάει για το Μάτι ο άνθρωπος που λίγες ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά και την ανικανότητα που επέδειξε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί του, έκανε πολυήμερες διακοπές σε κότερο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας), για την πανδημία, για τα εμβόλια και πάει λέγοντας.

Συμπέρασμα: Ο Τσίπρας είναι σαν το λύκο. Πολιτικό τρίχωμα αλλάζει, αλλά χούγια ποτέ!

Πάντως, αυτό με τα ψέματα να το κοιτάξει. Επειγόντως!

ΥΓ. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι ο λαός έχει και νου και γνώση. Και κυρίως καλή μνήμη. Οπότε, όσα ψέματα κι αν ξεφουρνίζει κάθε μέρα, τζάμπα πάνε.

Πηγή: tomanifesto.gr