Ο ΟΙΚΟΣ LOUIS VUITTON ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟ DESIGN ΤΩΝ ΝΕΩΝ UNISEX ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ALEX ISRAEL

Γαλλικός οίκος μόδας Louis Vuitton ανέθεσε στον καλλιτέχνη Alex Israel το design και την αισθητική επιμέλεια της νέας κυκλοφορίας unisex αρωμάτων που δημιουργήθηκαν από τον Γάλλο ειδικό, Jacques Cavalier Belletrud. Ο στόχος ήταν τόσο τα αρώματα όσο και η εμφάνιση τους να ενσαρκώνουν το cool και ανεπιτήδευτο καλιφορνέζικο πνεύμα, τον ήλιο, τον ουρανό, τη θάλασσα και τους φοίνικες.

Ο Israel, 37 χρονών, είναι καλλιτέχνης, συγγραφέας και designer γυαλιών και έχει γεννηθεί και ζει στο Los Angeles. Το έργο του περιλαμβάνει πίνακες μεγάλου μεγέθους που απεικονίζουν με αφαιρετικό τρόπο το τοπίο και τον ουρανό του LA, αυτοπροσωπογραφίες, πειραματισμούς με γυάλινα πάνελ και multimedia εγκαταστάσεις.

Self Portrait (2015) / gagosian

Ο Alex Israel λοιπόν ανέλαβε την εικόνα, την παρουσίαση και την συσκευασία της νέας σειρά αρωμάτων “Les Colognes”. Η σειρά περιλαμβάνει τρια μοναδικά αρώματα το SUN SONG, ένα καλοκαιρινό μείγμα πορτοκαλιού και κίτρου, το CACTUS GAREDEN, ένα φρέσκο μείγμα από περγαμόντο και lemongrass και το AFTERNOON SWIM, ένα μείγμα γεμάτο ενέργεια από πορτοκάλι, περγαμόντο και μανταρίνι.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα μικρό έργο τέχνης, με διαφορετική χρωματική παλέτα, για κάθε άρωμα, ώστε να απεικονίζει την αίσθηση του καθενός στη συσκευασία του. Το Sun Song είναι ηλιόλουστο και κίτρινο και στη συσκευασία του υπάρχει ένα μεγάλος φακός από γυαλιά ηλίου. Από την άλλη το Cactus Green είναι προφανώς πράσινο και χαρακτηρίζεται από ένα «desperado» τοπίο, με έναν μοναχικό κάκτο. Τέλος, για το Afternoon Swim επιλέχθηκε ένα μπλε χρώμα και ένα μεγάλο κύμα που συμβολίζει τις παραλίες της Καλιφόρνια.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Ακόμα, δημιούργησε και ένα travel set για να μπορείτε να πάρετε το άρωμα σας μαζί σε κάθε ταξίδι σας. Κάθε θήκη έχει επάνω της το χαρακτηριστικό μοτίβο κύματος του Israel αλλά και το κλασσικό LV pattern.

Πηγή: marieclaire.gr