ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ NOVARTIS

Ως ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης της κυβέρνησης για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου χαρακτήρισε τη «σκευωρία της Novartis» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι το γεγονός πως ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα επιβεβαιώνει και τις αναφορές περί συστηματικής υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε υποκριτική την επίκληση του κινδύνου της ακροδεξιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον Π. Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρέστη σε γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών μελών της Ε.Ε. το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ρουμάνου Πρέσβη (η χώρα του ασκεί την προεδρία της Ε.Ε.), απάντησε σε ερωτήσεις και είχε συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εταίρων στη χώρας και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην υπόθεση της Νovartis.

Αφορμή στάθηκε το θέμα της ακροδεξιάς, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να χαρακτηρίζει «όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου» από τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομενου ότι «τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον κ. Καμμένο». Στο σημείο αυτό τόνισε πως καθ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση υπήρξε συστηματική υπονόμευση της δημοκρατίας.

Ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που, όπως είπε, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου είναι «η σκευωρία της Novartis στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα».

Εν συνεχεία και ενημερώνοντας του πρέσβεις για τις θέσεις της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι ως πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός» ενώ υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για την οικονομία επισημαίνοντας πως θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό success story. «Ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος» είπε τονίζοντας ότι «Πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αγορές, όπως επίσης και οι πιθανοί επενδυτές, προσβλέπουν σε μια ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας καθώς αναμένουν από την επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα»

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή των Πρέσβεων στην ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν.

Ειδικότερα σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόηση τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση, θεμέλιο των σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της θα πρέπει να είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κάλπη των Ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. «Οι Έλληνες πολίτες έχουν να ψηφίσουν 4 χρόνια και στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη στήριξη τους στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι ο πρώτος γύρος για της εθνικές εκλογές που ακολουθούν», σημείωσε.

Πηγή: liberal.gr