ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ “ΣΤΟ LIFE COACHING ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΙΤΟΙ”

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Σπούδασα Ανθρωπιστικές Επιστήμες και έχω πολυετή εμπειρία στο κλάδο των Πωλήσεων και του Marketing.
Με επίκεντρο την αγάπη μου για τον άνθρωπο ακολούθησα επαγγελματικά το coaching. Κατέχω τίτλους εξειδικευμένων πιστοποιήσεων, είμαι Senior Professional Member του Hellenic Institute of Coaching και προσφέρω 1-1 συνεδρίες. Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι ο έμφυτος μηχανισμός θετικότητας και θηλυκών ενέργειων ως πηγή δύναμης για τη ζωή μου, τον οποίο και καλλιέργησα περαιτέρω μέσω προσωπικής εργασίας και εμπειριών. Τι πιο όμορφο να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση, να αντιμετωπίζεις τη ζωή με θετική ενέργεια, να κατακτάς τους στόχους σου και τη ζωή που ονειρεύεσαι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο! Έτσι διαπίστωσα ότι ο μοναδικός τρόπος για να το ενισχύσω περαιτέρω και να το μεταδώσω σε γυναίκες που επιθυμούν να το ανακαλύψουν και να το ενδυναμώσουν, προσφέρεται από το Coaching.

Τι είναι το Womens Empowerment coaching; Ποια είναι τα σημαντικά σημεία;

Αρχικά να εξηγήσω ότι το life coaching, ή αλλιώς προπονητική ζωής, βοηθά τους ανθρώπους να εστιάσουν στο παρόν για να λύσουν θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν στην κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική τους καθημερινότητα.

Ως Women’s Empowerment Coach, οι μέθοδοι και τα εργαλεία μου έχουν εφαρμογή στο γυναικείο κοινό.  Υποστηρίζω τις γυναίκες να ανακαλύψουν τις προσωπικές τους ανάγκες και επιθυμίες τους, ώστε μέσα από την ενδυνάμωση, την πίστη στον εαυτό τους, τη σύνδεση με τη θηλυκή τους ενέργεια και τη θετική τους σκέψη, να έχουν μια πιο χαρούμενη και αρμονική ζωή τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στο επαγγελματικό.

Η μέθοδος μου είναι άμεση με συγκεκριμένο χρονικό πλάνο και άμεση αξιολόγηση προόδου, που παρέχει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής και επαναπροσδιορισμού των στόχων, ανά πάσα στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκυρίες, τα δεδομένα, τη διάθεση, τη θέληση και την κατάσταση του ανθρώπου στο παρόν.

Τι θα λέγατε σε κάποια που διστάζει να ξεκινήσει συνεδρίες life coaching;

Θα χρησιμοποιούσα το moto μου που αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες: She believed she could, so SHE DID!

Χρειάζεται αρκετές φορές να ξεφύγουμε από στερεότυπες αντιλήψεις που μας μπλοκάρουν και να κατανοήσουμε ότι, η φροντίδα του εαυτού μας προηγείται. Οι γυναίκες που αισθάνονται ενδυναμωμένες απελευθερώνονται από τους κοινωνικούς κανόνες, τις προσδοκίες και επιδιώκουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους χωρίς περιορισμούς. Μέσω της γυναικείας ενδυνάμωσης, μπορούν να βοηθηθούν ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να ζήσουν ικανοποιητικές ζωές.

Ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους η γυναικεία ενδυνάμωση βοηθά τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής της. Όταν αισθάνονται ενδυναμωμένες, είναι πιο πιθανό να μιλήσουν για τον εαυτό τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χωρίς ντροπή, να θέτουν όρια, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να διαχειρίζονται τους πολλαπλούς ρόλους, να έχουμε λιγότερες περιπτώσεις γυναικών που αντιμετωπίζουν βία!

Πείτε μας λίγα λόγια για την ατμόσφαιρα της 1ης συνεδρίας με νέους πελάτες

Στο life coaching οι φόρμες και οι κανόνες είναι προσιτοί. Η πρώτη συνάντηση με τον πελάτη μπορεί να γίνει σε όποιο χώρο επιλέξει και προτιμά ο ίδιος και είναι κυρίως μία αναγνωριστική συνάντηση, όπου θα τεθούν οι προβληματισμοί, οι στόχοι και τα θέματα που τον απασχολούν. Αυτή η πρώτη συνάντηση είναι δωρεάν.

Στη συνέχεια ο coach αξιολογεί τα δεδομένα και ετοιμάζει ένα πλάνο, που το παρουσιάζει και το προτείνει στον πελάτη. Αυτό το πλάνο περιέχει αναλυτικά τον χρόνο που ο coach κρίνει ότι απαιτείται σε κάθε συνάντηση, τα στάδια, τις δυνατότητες, τα σημεία αξιολόγησης, τις υποχρεώσεις του πελάτη, αντίστοιχα τις υποχρεώσεις του coach και το κόστος που είναι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο εξαρχής.

Μπορείτε να αναφέρετε κάποιο πολύ ιδιαίτερο ή παράξενο περιστατικό που συνέβη στη δουλειά σας;

Ένα σημαντικό προσόν που απέκτησα σε αυτή την δουλειά, είναι να μην κρίνω τους ανθρώπους ούτε τις πράξεις τους, ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι με αυτές. Οπότε δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάτι ως παράξενο ή ιδιαίτερο. Μπορώ όμως να σας πω ένα σύμπτωμα που έχουν αρκετοί άνθρωποι όταν ξεκινούν την διαδικασία. Συνήθως έχουν λαθεμένη αντίληψη για την αιτία του προβλήματος τους, για τις ικανότητες – δυνατότητες τους και τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων ή επίτευξης των στόχων τους.

Πρέπει κανείς να έρχεται στις συναντήσεις με την “αλήθεια” του και αυτό αν το καλοσκεφτείτε δεν είναι το πιο εύκολο, γι’ αυτό τον λόγο οι γυναίκες που το αποφασίζουν είναι σπουδαίες για μένα, εξ αρχής!

Ποια θα ήταν η συμβουλή σας σε κάποια γυναίκα που αντιμετωπίζει δυσκολίες και βιώνει προβληματικές καταστάσεις στην καθημερινότητα της;

Κάθε άνθρωπος διαθέτει όλα τα απαιτούμενα υλικά για να βελτιώσει και να ενδυναμώσει όλες τις πτυχές του εαυτού του, ώστε να έχει μια χαρούμενη και αρμονική καθημερινότητα. Πολλές φορές η αλλαγή που φοβόμαστε, είτε είναι μικρή είτε πολύ μεγάλη, είναι το μοναδικό μας φάρμακο. Χρειάζεται να τολμήσουμε να την βάλουμε στη ζωή μας.

Όλοι δικαιούμαστε να αποζητάμε υγιείς σχέσεις, με το σύντροφό μας, τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, στο εργασιακό και κοινωνικό μας περιβάλλον. Χρειάζεται όμως πρώτα να έχουμε φροντίσει να έχουμε αποκαταστήσει μια ισορροπημένη και υγιή σχέση με τον εαυτό μας.Πιστεύω ακράδαντα πως η λύση βρίσκεται πάντα μέσα μας. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι τις περισσότερες φορές …. ναι ΕΣΥ μπορείς! Θα έλεγα λοιπόν: Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από τη δράση σου και όλα μπορείς να τα καταφέρεις!

INFO:

Κατερίνα Νικολάου Life Coach| Expert Women’s Empowerment Coach

Social accounts

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/katerina-nikolaou-6999a3113/

Instagram: katerina_nikolaou_coach

hello@katerinanikolaou.coach