ΚΑΝΝΕΣ 2023: Ο ΜΑΡΤΙ, Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΗΣ, Ο ΤΖΟΥΝΤ ΛΟ, Η ΑΛΙΣΙΑ ΒΙΚΑΝΤΕΡ, ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Την ημέρα (και μάλλον την εβδομαδα) μονοπωλεί ο Μάρτιν Σκορσέζε που βρίσκεται στις Κάννες με ένα ακόμη αριστούργημα, πρώτη φορά μετά τον «Ταξιτζή». Η συγκίνηση από τις δημόσιες εμφανίσεις του – την παγκόσμια πρεμιέρα του «Killers of the Flower Moon» και την επίσημη συνέντευξη Τύπου της ταινίας – επιμηκύνουν την απόλαυση μιας πραγματικά αυθεντικής κινηματογραφικής στιγμής των ημερών μας…

Η πρώτη μεγάλη πρεμιέρα της ημέρας ήταν αυτή της νέας ταινίας της Ζιστίν Τριέτ, υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα, με τίτλο «Ανατομία μιας Πτώσης». Πρωταγωνίστρια η Σάντρα Ούλερ που φέτος πρωταγωνιστεί εκτός από την ταινία της Τριέτ και στο «The Zone of Interest» του Τζόναθαν Γκλέιζερ, φαβορί για το μεγάλο βραβείο της διοργάωνωσης.

Η δεύτερη μεγάλη πρεμιέρα της Κυριακής 21 Μαΐου ήταν αυτή του «Firebrand» του Καρίμ Αϊνούζ, με τους Αλίσια ΒΙκάντερ και Τζουντ Λο, μια μάλλον αυθαίρετη αν και στραμμένη στην φεμινιστική πλευρά της Ιστορίας εξιστόρηση της σχέσης του Ερρίκου του 3ου με την Αικατερίνη της Αραγονίας. Η Αλίσια Βικάντερ που βάζει υποψηφιότητα για βραβείο ερμηνείας (αν και όχι με την καλύτερη ερμηνεία από όσες έχουμε δει μέχρι σήμερα) ήρθε στις Κάννες μετά του συζύγου της Μάικλ Φασμπέντερ, ενώ ο Τζουντ Λο αφήνει όλους να αναρωτιούνται για το αν τα κιλά που εμφανώς κουβαλάει στην ταινία ήταν αληθινά ή ειδικά εφέ…

Αργά το βράδυ, το κόκκινο χαλί περπάτησαν ο Γκιγιόμ Κανέ και η Λετίσια Ντος, πρωταγωνιστές στο «μεταμεσονύκτιο» φιλμ του Ζιστ Φιλιπό «Acid».

Πριν από όλα αυτά, ο Μανώλης Μαυρής ανέβηκε στη σκηνή της Εβδομάδας Κριτικής για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Midnight Skin», της νέας του μικρού μήκους ταινίας που έρχεται τρία χρόνια μετά το «Brutalia, Days of Labor» που είχε διακριθεί στο ίδιο τμήμα. Μόλις μια μέρα πριν, ο Μανώλης Μαυρής είχε διακριθεί στο τμήμα για μελλοντικά πρότζεκτ μεγάλου μήκους με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία που βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και τίτλο «Liar Man».

Σε παράλληλη δράση στην Ελλάδα, οι εκλογές της 21ης Μαΐου καταμέτρησαν ένα ιστορικό αποτέλεσμα, προκαλώντας αναταράξεις μεγατόνων στην πολιτική σκηνή της χώρας… Κανένας – εκτός από τους Ελληνες που βρίσκονται στις Κάννες – δεν έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.

Πηγή: flix.gr

10
10