Η ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ «ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ» ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Η γυναίκα «θρύλος» ξαναγεννιέται μέσα από μια παράσταση που υπόσχεται να συγκινήσει.

Η ζωή της Σοφίας Βέμπο ξετυλίγεται στην παράσταση «Σοφία σε θυμάμαι» μέσα από τη ματιά του Μενέλαου Τζαβέλλα, ο οποίος σκηνοθετεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς τη ζωή της γνωστής τραγουδίστριας σαράντα χρόνια μετά το θάνατο της σε κείμενο της Τάνια Χαροκόπου με πρωταγωνιστές τη Γεωργία Ζώη, τον Ηλία Μιχαήλ και τον Σπύρο Νίκα στο ακορντεόν.

Στην παράσταση βλέπουμε τη Βέμπο μέσα από την τελευταία της συνέντευξη να αναπολεί διάφορα γεγονότα από τη ζωή της, ευχάριστα ή δυσάρεστα που όμως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της. Με μεγάλη συγκίνηση γυρνάει πίσω στο χρόνο και θυμάται παραστάσεις, πρόσωπα, ερωτικές σχέσεις αλλά και ιστορικά γεγονότα και τραγουδά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Κατά την διάρκεια των παραστάσεων, το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων ‘’Γεώργιος Λεβιθόπουλος’’ χαρίζει στη Μουσειακή αίθουσα του Πολυχώρου ‘’Αθηναΐς’’ μία μεγάλη έκθεση με το προσωπικό Αρχείο της θρυλικής τραγουδίστριας, με επιστολές, σημειώματα, τραγούδια, στίχους, θεατρικά έργα, φωτογραφικό υλικό, παρτιτούρες, χειρόγραφα ημερολόγια και πολλά άλλα, με τίτλο «Σ’αγαπώ και μ’αρέσει η ζωή», ένα από τα ωραιότερα και αξέχαστα ερωτικά τραγούδια της Βέμπο.

i ΑΘΗΝΑΪΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Καστοριάς 34 – 36, Βοτανικός, 210 3480000

Πηγή: athinorama.gr