Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΗΣ COCO CHANEL ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

“Η μόδα αλλάζει, το στιλ παραμένει” συνήθιζε να λέει η Coco Chanel και αυτό δεν αφορούσε μόνο τα ρούχα που σχεδίαζε ή την εμφάνισή της. Η αισθητική της αποτυπωνόταν ακόμα και στο σπίτι της. Από το διαμέρισμα του 3ου ορόφου στην οδό Cambon στο Παρίσι, το διαμέρισμα στο ξενοδοχείο Ritz στην Place Vendôme μέχρι το πέτρινο αρχοντικό στη Σκωτία αλλά και την έπαυλη της Νότιας Γαλλίας.

Η Coco Chanel μετέφερε το γαλλικό στυλ της στην ύπαιθρο της Σκωτίας τη δεκαετία του 1920 για χάρη του αγαπημένου της (2ου) δούκα του Westminster, Hugh “Bendor” Grosvenor -ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το Rosehall Estate έγινε η θερινή κατοικία της.

Το κτήμα εγκαταλείφθηκε για σχεδόν 52 χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια η κατοικία ήταν διαθέσιμη  προς πώληση στην τιμή των τριών εκατομμυρίων αγγλικών λιρών. Και ο αγοραστής βρέθηκε! Το όνομά του μπορεί να παραμένει μυστικό αλλά έχει γίνει ήδη γνωστό ότι σύντομα θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Photo by Historic Scotland.

Αρχικά χτισμένο το 1820, το ρουστίκ αρχοντικό 22 δωματίων αναδιαμορφώθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας, η οποία “έντυσε” τον χώρο με ταπετσαρίες και διακοσμητικά περισσότερο προσαρμοσμένα στην παριζιάνικη ευαισθησία της. Σύμφωνα με το Ιστορικό Περιβάλλον της Σκωτίας, δημόσιο όργανο που προστατεύει και προβάλλει τα ιστορικά αξιοθέατα της Σκωτίας, η Chanel εφάρμοσε το πρωτοποριακό στυλ της στην έπαυλη.

Το αρχοντικό Rosehall Estate βρίσκεται σε έκταση 1,7 στρεμμάτων στο Highland της Σκωτίας που περιλαμβάνει πέντε υπαίθριους χώρους, έναν κήπο, μια λίμνη και έναν ποταμό.

Στην κατοικία η Chanel φιλοξένησε αρκετούς γνωστούς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του Winston Churchill προτού γίνει πρωθυπουργός και της οικογένειάς του.

Πηγή: marieclaire.gr