ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΟΤΗΡΗ: «ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ»

Είναι από τα διακεκριμένα πολιτικά στελέχη του κόμματος, αφού αν κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό της, θα εντυπωσιαστεί. Σοβαρή, μετρημένη και σταθερή στις απόψεις της, η Εβελίνα, μιλάει μέσα από το έργο της και κερδίζει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα, με όρεξη για δημιουργία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Κατάγεται από την Κορινθία, και είναι κάτοικος Αθηνών και Κορίνθου. Φοίτησε στο Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – Κολλέγιο Αθηνών ( ’10 ) και στη συνέχεια σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών, όπου πήρε το πτυχίο της στα Οικονομικά, από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης.

Έκανε μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας», στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας αλλά και μεταπτυχιακό στη «Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική», στο Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των Μεταπτυχιακών Σπουδών της, εξειδικεύτηκε στον Τουρισμό Υγείας. Εκπόνησε δύο Διατριβές με θέμα: α) « Ο Τουρισμός Υγείας, ως μοχλός ανάπτυξης της Οικονομίας της Ελλάδας, στον καιρό της κρίσης» και β) «Οικονομοτεχνική Μελέτη Αξιοποίησης Κτηριακής Μονάδας με ΣΔΙΤ, στα Λουτρά Πόζαρ».

Έχει επιστημονικές συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, αλλά αποτελεί και μέλος της ομάδας που συνέταξε το σχέδιο για τον Ιατρικό Τουρισμό, στο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία – 2019.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από το 2011, διοικεί δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, του Μη Κερδοσκοπικού Φορέα «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ», που λειτουργούν στα Αθίκια Κορινθίας (www.evaggelismosamke.gr), ως Επιστημονικά Υπεύθυνη σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Φροντίδας Ατόμων με Βαριά Νοητική Υστέρηση, Δευτερογενείς Ψυχικές Διαταραχές και Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού.

Παράλληλα, είναι Μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Πολιτικό Στέλεχος του κόμματος. Υποστηρίζει τη Γραμματεία των Τ. Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Πολιτευτών της Ν.Δ..

Είναι Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Νεολαίας «ΚΟ.Ι.Τ.Α. – Κορινθιακό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης», με δράση στο Ν. Κορινθίας. (www.koita.eu).

Ακλόνητη πεποίθηση της είναι:

«Οι νέοι επιτέλους να πάρουν πρωτοβουλίες.

Στη σημερινή συγκυρία της ηθικής και της πολιτικής κρίσης του τόπου μας, τη στιγμή της οικονομικής φτώχιας, και πριν εκλείψει κάθε ελπίδα ανάκαμψης, οφείλουν οι νέοι να αντιδράσουν.

Τώρα που το μέλλον τους βουλιάζει, πρέπει να δηλώσουν ένα ηχηρό παρόν.

Φορτωμένοι με σύγχρονες γνώσεις και πρακτικές, πρέπει να προτάξουν την αποφασιστική και ισχυρή παρουσία τους δίπλα στην εμπειρία των μεγάλων.

Το μέλλον της Ελλάδας είναι δικό τους, και καλούνται να αγωνιστούν γι’ αυτό.

Όλα μπορούν να αλλάξουν.

Μπορούν  – αρκεί να θέλουν.»