ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ «CASA DE PAPEL»

Ναι, είναι γεγονός. Η στιγμή που θα δούμε το τέλος του «Casa de papel» επιτέλους πλησιάζει. Αυτό το «επιτέλους», ωστόσο, δεν εκφράζει ενθουσιασμό αλλά ανακούφιση, καθώς η ισπανική σειρά-φαινόμενο κατάφερε να μας κουράσει όσο ελάχιστες με τις συνεχείς επαναλήψεις στο σενάριό της. To «Casa de papel» ήρθε στα τέλη του 2017 στο Netflix και έγινε άμεσα ο ορισμός του binge-watching. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων το παρακολούθησαν είδαν απανωτά τα επεισόδια της χορταστικής πρώτης σεζόν και αδημονούσαν για τη δεύτερη.

Όταν πια ήρθε και η τρίτη σεζόν, το μοτίβο της επανάληψης ήταν πλέον ξεκάθαρο και πίσω από το σχέδιο για την τέλεια ληστεία «φώναζε» η τέλεια ευκαιρία για περισσότερο χρήμα. Δεν μιλάμε όμως για τη λεία της πρωταγωνιστικής συμμορίας, αλλά για τα κέρδη της παραγωγής, η οποία εκμεταλλεύτηκε στο τέρμα το hype της σειράς, τράβηξε από τα μαλλιά σενάριο, ρόλους και καταστάσεις και παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο ακόμα έναν αχρείαστο κύκλο επεισοδίων.

Το τέλος όμως επιτέλους πλησιάζει, κι έτσι, σύμφωνα με το Netflix, από τις 3 Αυγούστου η διάσημη συμμορία μαζεύεται ξανά σε Ισπανία, Δανία και Πορτογαλία για τα γυρίσματα του πέμπτου και τελευταίου κύκλου δέκα επεισοδίων. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνουν οι Χεσούς Κολμενάρ, Κόλντο Σέρρα και Άλεξ Ροντρίγκο, ενώ στην επίσημη ανακοίνωση που ήρθε με μια φωτογραφία της σπασμένης πια χαρακτηριστικής μάσκας της συμμορίας, ο δημιουργός και παραγωγός της σειράς Άλεξ Πίνα δηλώνει: «Μας πήρε πάνω από έναν χρόνο να αποφασίσουμε πώς έπρεπε να διαλυθεί η συμμορία. Πώς έπρεπε να διαχειριστεί την κατάσταση ο Professor. Πώς να προκαλέσουμε καταστάσεις μη αναστρέψιμες για τους χαρακτήρες. Το αποτέλεσμα είναι ο 5ος κύκλος του La Casa de Papel. Ο πόλεμος γίνεται ακραίος, αλλά αυτή θα είναι η πιο επική και συναρπαστική σεζόν». Δύσκολο, αλλά τώρα που ξέρουμε ότι πρόκειται για το τέλος ίσως και να δούμε κάτι διαφορετικό.

Πηγή: athinorama.gr