ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η LOTUS ELETRE – ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Βρήκαμε το επιβλητικό SUV της Lotus στο… Μονακό και μάθαμε πότε θα έρθει το πρώτο και στην Ελλάδα…

Η γκάμα της Lotus θα μεγαλώσει με ένα ακόμα μοντέλο που ήδη, λίγο πολύ γνωρίζουμε. Ο λόγος για την Eletre, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που η βρετανική φίρμα θέλει να «ρίξει» στην αγορά και με αυτό να κερδίσει σημαντικά μερίδια στην κατηγορία των μεγάλων και πολυτελών SUV.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις Eletre, Eletre S και Eletre R, όπου και οι τρεις θα είναι τετρακίνητες. Η… απλή Eletre αποδίδει 600 ίππους, έχει 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ αγγίζει σε τελική τα 258 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα αυτονομίας (μένει να τα δούμε στην πράξη) καθώς οι μπαταρίες των 112kWh θα δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να καλύπτει αποστάσεις έως 600 χιλιόμετρα.

Η κορυφαία Eletre R αποδίδει 900 ίππους, παράγει 1.335 Nm ροπή ενώ σε επίπεδο επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.95 δευτερόλεπτα, η τελική αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα, με την αυτονομία να αγγίζει τα 490 χλμ.

Πότε θα την δούμε στην Ελλάδα;

Ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις εκθέσεις της μάρκας στην Ευρώπη. Όπως θα δείτε και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Newsauto, στο Μονακό ήδη οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να δούνε από κοντά τη νέα Lotus Eletre.

Για την ελληνική αγορά η αντιπροσωπεία Trident Cars ετοιμάζεται να φέρει την πρώτη στα τέλη του έτους, ενώ οι παραδόσεις σε πελάτες θα ξεκινήσουν προς το καλοκαίρι του 2024.
Η τιμή της δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί για την Ελλάδα, ωστόσο υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται (η έκδοση Eletre) κοντά στα 120.000 ευρώ.

Πηγή : newsauto.gr