ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα καθώς το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα. «Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας», ήταν το μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη μετά τον εμβολιασμό του στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος «για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας», ενώ χαρακτήρισε «παντελώς ανώδυνη» τη διαδικασία.

Ο πρωθυπουργός εμβολιάστηκε στο «Αττικόν» στις 2.30 μ.μ. και έγινε ο τέταρτος άνθρωπος στη χώρα μας που έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μετά τη νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη, τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη, αλλά και την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σήμερα όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού», και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και καθώς ο εμβολιασμός θα προχωράει, θα διαπιστώνουν ακόμα και οι συμπολίτες μας που είναι καχύποπτοι ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και θα πείθονται ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε με τον κορονοϊό και για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα πως η σημερινή είναι «μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Επισήμανε ακόμη πως «μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και στους οποίους χρωστάμε πολλά» τονίζοντας ότι «εμβολιάζονται πρώτοι και ως παράδειγμα, αλλά και για να είναι ασφαλείς στη μάχη που δίνουν».

Προσερχόμενος στο «Αττικόν» λίγο πριν τις 2.30 μ.μ., ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» και ακολούθως χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, πριν τον εμβολιασμό του, συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού.

Αφού τήρησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, βάσει του πρωτοκόλλου, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε για το προσωπικό και ακολούθως έκανε το εμβόλιο. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «παντελώς ανώδυνη» τη διαδικασία αφού ολοκληρώθηκε η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, και ευχήθηκε «καλή αρχή» στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα στο liberal.gr