ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΣΚΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Υποψήφιο σκάφος της χρονιάς για την Ευρώπη είναι το εντυπωσιακό Omikron OM-60 το οποίο κατασκευάζεται στο Λαύριο…

Κατά καιρούς στην Ελλάδα έχουμε κατασκευάσει πολλά οχήματα αλλά δυστυχώς όλα έχουν πάει στο… βρόντο.

Αυτή τη στιγμή η μοναδική ίσως εταιρεία που κατασκευάζει οχήματα και το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά τα διαθέτει στις ξένες αγορές είναι η Replicar Hellas, η παραγωγή της οποίας ανά έτος, είναι σχεδόν 40 αυτοκίνητα.

Την ώρα που ο κλάδος του αυτοκινήτου ως κατασκευή σχεδόν δεν υπάρχει στη χώρα μας, το αντίθετο ισχύει με τον κλάδο των σκαφών. Όπως παρατηρούμε ολοένα και περισσότερα ναυπηγεία κατασκευάζουν αξιόλογα σκάφη σε σημείο που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα αντίστοιχα που φτιάχνονται σε ξένα ναυπηγεία. Οι εξαγωγές μάλιστα παρουσιάζουν συνεχώς άνοδο και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο.

Παράλληλα ολοένα και περισσότερα καινούργια σκάφη βγαίνουν προς διάθεση και εντυπωσιάζουν όχι μόνο με τις σχεδιαστές τους γραμμές αλλά για την ποιότητα και φυσικά την πλεύση τους.

Θυμίζει…σπίτι

Μεταξύ άλλων εδώ και δυο περίπου χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο ελληνικό σκάφος με την ονομασία Omikron. Πρόκειται για ένα πολυεστερικό σκάφος, που έχει μήκος 18.5 μέτρα (και 6 μέτρα πλάτος) και σχεδιαστικά θα λέγαμε πως θυμίζει ιστιοπλοϊκό χωρίς πανιά.

Από εκεί και πέρα εσωτερικά θυμίζει… σπίτι καθώς εφοδιάζεται με όλες τις ανέσεις ενώ έχει χώρους που παραπέμπουν σε πολυτελές οικία.

Το συγκεκριμένο που φέρει την ονομασία OT-60 είναι διαθέσιμο με 3 ή 4 καμπίνες για τους φιλοξενούμενους ενώ διαθέτει και μία επιπλέον για το πλήρωμα. Στο κάθε δωμάτιο υπάρχει ξεχωριστή τουαλέτα, ενώ η κουζίνα είναι κανονική… σπιτιού, όπως φυσικά και το ψυγείο.

Πήγαινε – έλα  στην Αίγινα με 150 ευρώ!

Από πλευράς κινητήρων το set up αφορά κινητήρες diesel 2×150 ή 2×250 ίππων. Οι συγκεκριμένοι έχουν πολύ χαμηλές καταναλώσεις που παραπέμπουν σε φουσκωτό σκάφος με την μέγιστη ωστόσο ταχύτητα να αγγίζει τα 16 μίλια.

Για να καταλάβετε πόσο χαμηλές είναι οι καταναλώσεις για ένα σκάφος πολλών τόνων, ένα ταξίδι από τη Γλυφάδα μέχρι την Αίγινα (και με τις… βόλτες) μεταφράζεται σε σχεδόν 80 λίτρα καύσιμο δηλαδή σχεδόν 150 ευρώ.

Τιμολογιακά το Omikron OT-60 ξεκινά από 1.6 εκατομμύρια ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με τον εξοπλισμό που θέλει να προσθέσει ο υποψήφιος πελάτης.

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί τέσσερα σκάφη και έπεται συνέχεια, αφού το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο από όλο τον κόσμο και κυρίως από Αραβία μεριά…

Πηγή : newsauto.gr

10
10