5 ΕΛΑΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Και όμως τα hair oils μπορούν να μεταμορφώσουν τα θαμπά και αδύναμα μαλλιά.

Η επιθυμία για λαμπερά και δυνατά μαλλιά δεν σταματά ποτέ, η περιποίηση όμως δεν πρέπει να περιορίζεται στο λούσιμο. Οι εξωτερικές θερμοκρασίες, η χρήση εργαλείων styling, η έλλειψη βιταμινών, οι συχνές βαφές, είναι αναμενόμενο να ταλαιπωρούν την τρίχα και κυρίως τις άκρες που εμφανίζονται συνήθως περισσότερο αφυδατωμένες, με τάση για φριζάρισμα.

Ένα θρεπτικό έλαιο μαλλιών γίνεται σε αυτή την περίπτωση ο απόλυτος σύμμαχος για να ενυδατώσει την τρίχα σε βάθος και να αποτρέψει το σπάσιμο. Τα έλαια μαλλιών έχουν μια μεταξένια αίσθηση που αγκαλιάζει την τρίχα, αφήνοντας ένα λαμπερό και healthy εφέ. Πολλές γυναίκες παραβλέπουν αυτό το βήμα από την ρουτίνα τους καθώς φοβούνται πως το έλαιο αφήνει λιπαρότητα, ωστόσο αρκεί να βρείτε την ιδανική υφή για τις ανάγκες των μαλλιών σας.

Πώς εφαρμόζετε το έλαιο μαλλιών;

Τα περισσότερα έλαια τοποθετούνται στις άκρες των μαλλιών, εκτός και αν υπάρχει ειδική οδηγία για τοποθέτηση στις ρίζες. Εφαρμόζετε το λάδι σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, πριν ή μετά το μπάνιο, πριν ή μετά την χρήση εργαλείων θερμότητας. Αν θέλετε να πετύχετε εύκολο ξεμπέρδεμα των μαλλιών ή θερμοπροστασία, απλώστε 1-2 σταγόνες στις άκρες. Αν θέλετε έντονη λάμψη και προστασία από το φριζάρισμα, απλώστε 1-2 σταγόνες σαν τελευταίο βήμα, αφού ολοκληρώσετε το χτένισμά σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 2 με 3 σταγόνες από το έλαιο στο conditioner και να το εφαρμόσετε κατά το λούσιμο ή να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ στο scalp πριν από το λούσιμο.

Παρακάτω είναι τα 5 έλαια μαλλιών για λάμψη και τέλεια ενυδάτωση:

Έλαιο μαλλιών με πολλαπλή χρήση, Moroccanoil Treatment Original

Έλαιο θρέψης και λάμψης L’Huile Originale Elixir Ultime, Kérastase

Έλαιο θρέψης και λάμψης Precious Hair Care Oil Glossiness and Nutrition, Sisley

Επανορθωτικό έλαιο The Hair Oil, Augustinus Bader

Συμπυκνωμένο λάδι αποτοξίνωσης για βαμμένα μαλλιά Metal Detox, L’Oréal Professionnel

Πηγή : vogue.gr