ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η FERRARI ROMA SPIDER

Η Ferrari είχε πάντα την ικανότητα να φτιάχνει μερικά από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα στην Ιστορία. Και η Roma Spider είναι ένα ακόμα ιταλικό κομψοτέχνημα σε τέσσερις τροχούς.

H παρουσίαση της Ferrari Roma πριν δύο και πλέον χρόνια αποτέλεσε μία προσπάθεια της ιταλικής μάρκας να δώσει μία νέα πνοή στο κλασικό θέμα του μεγάλου GT των 2+2 θέσεων.

Το δημιούργημα του Μαρανέλο έγινε δεκτό με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό από το κοινό, καθώς είναι κοινά αποδεκτό από όλους ότι είναι ένα πολύ όμορφο και γεμάτο στιλ αυτοκίνητο, το οποίο παράλληλα διατηρεί το μοναδικό οδηγικό ταπεραμέντο μιας Ferrari.

Με μια μικρή καθυστέρηση -μιας και η Purosangue απασχόλησε αρκετά την εταιρία το τελευταίο διάστημα- ήρθε και η ώρα της φυσικής συνέχειας του πολύ ξεχωριστού μοντέλου της Ferrari. Και ο λόγος φυσικά για την κούκλα των φωτογραφιών που συνοδεύουν αυτό το κείμενο, την Roma Spider.

H διαφορά σε σχέση με την κουπέ έκδοση προφανώς εντοπίζεται στην επιστροφή (μετά από πολλά χρόνια) της υφασμάτινης οροφής η οποία μπορεί να αναδιπλωθεί μέσα σε μόλις 13,5 δευτερόλεπτα και μέχρι την ταχύτητα των 60 χιλιομέτρων την ώρα.

Η ύπαρξη της οροφής έχει οδηγήσει σε μερικές αισθητικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα στην επανασχεδίαση του πίσω παραθύρου, ενώ υπάρχει και ειδική διάταξη για την αποθήκευση της οροφής, η οποία σύμφωνα με την εταιρία δεν επηρεάζει πολύ την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ.

Παράλληλα το τμήμα πίσω από τα καθίσματα έχει διαμορφωθεί με μία νέα πατενταρισμένη σχεδίαση εκτροπής του αέρα ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι στροβιλισμοί μέσα στο σαλόνι.

Η Ferrari θα παρέχει στους πελάτες της την δυνατότητα να επιλέγουν το χρώμα του υφάσματος της οροφής μέσα από μία μεγάλη γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο turbo V8 βενζινοκινητήρας των 3,9 λίτρων που αποδίδει 620 άλογα στις 7500 rpm, η μέγιστη ροπή του είναι 760 Nm στις 3000-5750 rpm και συνεργάζεται με το 8άρι DCT κιβώτιο για μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς μέσω των ιδιαίτερα εξελιγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της πρόσφυσης της Ferrari.

Οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες με την κουπέ, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα, και το 0-200 χλμ/ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι και σε αυτή την περίπτωση στα 320 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την εταιρία, η Spider είναι 84 κιλά βαρύτερη από την κουπέ, κάτι που προκύπτει από τον μηχανισμό της οροφής και κάποιες ενισχύσεις στο αμάξωμα για πρόσθετη ακαμψία.

Το σαλόνι παραμένει το ίδιο με αυτό της κουπέ Roma, όντας πολύ ιδιαίτερο και με μοναδικό στιλ. Ο χώρος για τους δύο επιβάτες είναι διακριτός και χωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα μέρη, ενώ παραμένει ο εντυπωσιακός ψηφιακός πίνακας οργάνων όπως και το πολυλειτουργικό τιμόνι με το manettino να ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες του κινητήρας και της μετάδοσης.

Στην κεντρική κονσόλα που είναι ιδιαίτερα λεπτή υπάρχει μία ακόμα οθόνη αφής, με κάθετη διάταξη, ενώ και μπροστά στο συνοδηγό υπάρχει μία ακόμα οθόνη με επιπλέον πληροφόρηση για το σύστημα πολυμέσων.

Η Ferrari Roma Spider θα είναι διαθέσιμη μέσα στο καλοκαίρι, με την τιμή της να είναι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ελαφρά πιο πάνω από την κλειστή έκδοση.

Πηγή: newsauto.gr