ΝΕΟ SITE ΑΠΟ ΝΔ: ΟΙ 100+ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΤΣΙΠΡΑ

«Τα ψέματα και τις ανακολουθίες του κ. Τσίπρα», που σύμφωνα με τη ΝΔ «στοίχισαν στη χώρα μας περισσότερα από 100 δισ. ευρώ» πρόκειται σύντομα να εκθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ειδικό site που εγκαινιάζει, στη διεύθυνση www.mauresselides.gr.

Όπως αναφέρει η ΝΔ, «Με περισσότερα από εκατό αδιάψευστα ντοκουμέντα, η Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει -ή μάλλον υπενθυμίζει- μερικά μόνο από τα αμέτρητα ψέματα του κ. Τσίπρα που στοίχισαν στη χώρα μας περισσότερα από 100 δις ευρώ».

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα ψηφιακής ανασκόπησης των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την μορφή χρονολογίου που συγκεντρώνει βίντεο, εικόνες, δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, πρωτοσέλιδα διεθνών και ελληνικών Μέσων ενημέρωσης, μέχρι και στοιχεία διεθνών οργανισμών.

«Ξεκινώντας από την ορκωμοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πριν από τριάμισι χρόνια και παρακολουθώντας τα ψέματα του κ. Τσίπρα με χρονολογική σειρά, μπορεί κανείς να δει την ανακολουθία, την αναξιοπιστία και εν τέλει την ανικανότητα μιας φαύλης κυβέρνησης που ζημίωσε τον τόπο όσο καμία στο παρελθόν» αναφέρουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπληρώνουν: «Διατρέχοντας κανείς το site θα βρει την “υπερήφανη” διαπραγμάτευση, τα capital controls, τους αμέτρητους κομματικούς διορισμούς, το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, το νέο αχρείαστο μνημόνιο, τις απίστευτες ολιγωρίες που ακολούθησαν, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, τον καταστροφικό νόμο Κατρούγκαλου, την διαχείριση του Σκοπιανού, και βέβαια τις θλιβερές επικοινωνιακές φιέστες αυτού του καλοκαιριού στην προσπάθειά της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες της για την εθνική τραγωδία στο Μάτι».

Η ΝΔ επισημαίνει ότι το υλικό του site είναι πρωτότυπο και σκοπίμως δεν υπάρχουν σχόλια ή αξιολογικές κρίσεις, κι αυτό γιατί τα γεγονότα μιλούν ούτως ή άλλως από μόνα τους.

«Έχει δε ενδιαφέρον ότι η ομάδα που εργάστηκε για να το ετοιμάσει βρέθηκε πραγματικά προ εκπλήξεως, όταν συνειδητοποίησε πόσα πολλά τελικά είναι τα ψέματα αυτής της κυβέρνησης, οι αντιφάσεις της, οι αυτοαναιρέσεις της, οι διαψεύσεις της, οι γκάφες της και βέβαια η καθολική ανικανότητά της να διαχειριστεί ακόμη και ζητήματα ήσσονος σημασίας. Αν δεν ήταν τραγικά για την χώρα όσα περιλαμβάνει το site, θα μπορούσε να είναι χιουμοριστικό: Κάνουν τόσα πολλά λάθη, με τέτοια συχνότητα, και επιδεικνύουν τόσο θράσος για να τα καλύψουν, που είναι πραγματικά αδύνατον να τα συγκρατήσει κανείς στη μνήμη του».

Στην οδό Πειραιώς εστιάζουν σε αυτή καθαυτή τη σημερινή πρωθυπουργική εμφάνιση στη συμπρωτεύουσα, σχολιάζοντας ότι πλέον όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν η πορεία του κ. Τσίπρα «στηρίχθηκε μόνο σε ψέματα και αυταπάτες», όπως αναφέρουν.

«Δεν υπάρχει κανείς που να μη θυμάται τα μνημόνια που θα έσκιζε, τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, τους μισθούς και τις συντάξεις που θα ξαναέδινε, το κοινωνικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τόσα άλλα. Τα τέσσερα χρόνια που ασκεί την κυβερνητική εξουσία, αποδείχθηκε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Γι’ αυτό με την ίδια ευκολία που επιτίθετο προεκλογικά στους εταίρους μας (go back κυρία Μέρκελ) έγινε ο πρωθυπουργός που αποδέχθηκε όλα ανεξαιρέτως τα σκληρά μέτρα που του επέβαλλαν, ως αντιστάθμισμα της αναξιοπιστίας και της ανικανότητάς του. Και από την υπερήφανη διαπραγμάτευση έφτασε τελικά να δεσμεύσει την χώρα με σκληρά μέτρα λιτότητας για πολλά ακόμη χρόνια μετά την δική του αναπόφευκτη ήττα στις επόμενες εκλογές», τονίζουν κύκλοι της οδού Πειραιώς.

Μάλιστα χαρακτηρίζουν ως αποκορύφωμα «του κυνισμού του και της θλιβερής αναξιοπιστίας του» τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας της 23ης Ιουλίου «Τότε που όλοι οι Έλληνες τον είδαν από την τηλεόραση να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει ότι έχουν ήδη χαθεί ζωές στο Μάτι και τάχα να αγνοεί την απίστευτη καταστροφή που είχε ήδη συντελεστεί». «Τώρα ο κ. Τσίπρας, καθώς γνωρίζει την επικείμενη εκλογική συντριβή του είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα για να την αποτρέψει. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τι υποσχόταν όταν γνώριζε ότι θα κερδίσει, και να αναλογιστεί πόσα πολλά θα τάξει τους επόμενες μήνες, τώρα που γνωρίζει ότι θα χάσει. Το βλέπουμε ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στα όσα ψελλίζουν τα στελέχη του. Οι ίδιοι που είχαν παραδεχθεί ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν συνειδητή επιλογή τους, τώρα ξαφνικά υπόσχονται μείωση των φόρων. Κανείς ωστόσο πια δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι μόνο τα ψέματα που λέει ξανά», επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν την κατάσταση κρίσιμη.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και δεν υπάρχει πλέον και το μαξιλάρι ασφαλείας των εταίρων μας. Επενδυτές δεν έρχονται, δουλειές καινούργιες δεν δημιουργούνται, οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην εφορία, το κόστος δανεισμού της χώρας αυξάνεται αντί να μειώνεται και ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι η οικονομία υπεραποδίδει. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, μόνο με συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και αξιόπιστο σχέδιο απελευθέρωσης και δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας. Απελευθέρωσης από την υπερφορολόγηση, τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές, τον κρατισμό, τις συντεχνιακές λογικές και τη γραφειοκρατία. Δεν πείθει κανέναν η αποσπασματική υιοθέτηση κάποιων θετικών προτάσεων από εκείνους που δεν τις πιστεύουν και μας έφεραν ως εδώ. Κι αν κάτι θα εκτροχιάσει πλήρως την οικονομία είναι η αβεβαιότητα που θα προκαλέσουν στις διεθνείς αγορές οι ανεύθυνες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα», σημειώνουν κύκλοι της οδού Πειραιώς.

Αυτές είναι οι αιχμές του προγράμματός μας

Στη “γαλάζια” παράταξη υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα για τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία. «Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει κοστολογημένες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία χιλιάδων θέσεων απασχόλησης και να ενισχυθεί και το διαθέσιμο εισόδημα και των επαγγελματιών και όλων των εργαζομένων. Το σχέδιο αυτό είναι συνεκτικό, έχει συζητηθεί με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς σε όλη τη χώρα, είναι προϊόν διαβούλευσης με στελέχη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, και συνδυάζεται με τις αναγκαίες αλλαγές στο κράτος και τη διοίκηση. Ο κ. Τσίπρας κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναδιανέμει προς όσους πιστεύει ότι είναι το κομματικό του ακροατήριο τη φτώχεια που έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και αφαιμάζοντας τους εναπομείναντες συνεπείς φορολογούμενους. Η ΝΔ αντιτάσσει τη μείωση των άμεσων και των έμμεσων φόρων, όπως βέβαια και των ασφαλιστικών εισφορών, για όλους τους Έλληνες. Γιατί μόνο με ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής που δεν θα στηρίζεται στην υπερφορολόγηση μπορεί να αυξηθεί το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων. Ένα εντελώς νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει ο κινητήριος μοχλός για να πάρει μπρος η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης», τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα αναφέρουν πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι σε απόλυτη συνέπεια με τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του πατριωτισμού που πρεσβεύει και σημειώνουν πως εγγύηση για την εφαρμογή του είναι μια νέα κυβέρνηση. «Μία νέα κυβέρνηση ισχυρή και αποτελεσματική, με άξια στελέχη που πιστεύουν σε αυτήν την πολιτική και είναι αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν. Αυτήν την κυβέρνηση θα συγκροτήσει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εντολή του ελληνικού λαού», είναι το μήνυμα της ΝΔ.

Πηγή: protothema.gr