Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

Our Rating

9

Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα 90 της χρόνια και αποφάσισε να κάνει κάτι ξεχωριστό… Θα παρουσιάσει κομμάτια από της γκαρνταρόμπας της στο κοινό.

Περισσότερα από 150 ρούχα και δεκάδες κοσμήματα θα βρεθούν στην έκθεση, ανοίγοντας κατά κάποιο τρόπο τους εορτασμούς των γενεθλίων.

Πρόκειται για μία από τις τρεις ειδικές εκθέσεις με τίτλο «Fashioning a Reign: 90 Years of Style from The Queen’s Wardrobe», η οποία θα βρίσκεται μοιρασμένη σε τρία παλάτια, ανάμεσά τους και τα Ανάκτορα του Χόλιρουντ, την επίσημη εξοχική κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά φορέματα των Sir Norman Hartnell, Ian Thomas και Stewart Parvin αλλά και τα διάσημα καπέλα του Philip Somerville, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ του 1920 και του 2010.

Φορέματα μοναδικά στο είδος τους, από μετάξι, δαντέλα, με πούλιες, κρύσταλλα και στρας φορέθηκαν από τη Βασίλισσα στις επίσημες επισκέψεις της. Αλλο για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β’, άλλο για τον βασιλιά Ολαβ της Νορβηγίας, άλλο για τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Η μεγαλύτερη έκθεση θα ανοίξει στα Ανάκτορα Χόλιρουντ στις 21 Απριλίου, στα γενέθλιας της Βασίλισσας, περιμένοντας εκείνους που θέλουν να δουν από κοντά τα ρούχα της!

Πηγή: iefimerida.gr