ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ WINSTON CHURCHILL ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Το εντυπωσιακό κτίσμα του πρώην Old War Office, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο κτίριο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και ήταν κλειστό για πολλές δεκαετίες, μετατρέπεται σε πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχείο προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς ένα κομμάτι από την κληρονομιά του Winston Churchill.

Στη νέα εποχή ενός εκ των πιο εμβληματικών κτιρίων του Λονδίνου, ξεκίνησαν ήδη οι πωλήσεις για τις «The OWO Residencies by Raffles», τις πρώτες branded κατοικίες της Raffles στην Ευρώπη. Έπειτα από μια μνημειώδη μεταμόρφωση τα τελευταία 5 χρόνια, το μοναδικό αυτό τοπόσημο του Λονδίνου θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 και θα περιλαμβάνει επίσης το πρώτο Raffles ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας, με 125 δωμάτια και σουίτες, μια συλλογή από 9 εστιατόρια και bars και ένα συναρπαστικό spa.

Το εντυπωσιακό κτίσμα του πρώην Old War Office

Τοποθετημένο σε μια από τις ιστορικά σημαντικότερες και ισχυρότερες διευθύνσεις του Λονδίνου, το Old War Office το οποίο ολοκληρώθηκε το 1906 και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα William Young, βρίθει από ιστορία. Όντας αρχικά το Παλάτι του Whitehall, κατοικία του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών, το κτίριο έγινε «μάρτυρας» γεγονότων που άλλαξαν τον κόσμο, καθώς άκρως επιδραστικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, όπως ο Winston Churchill και ο David Lloyd George είχαν εκεί τα γραφεία τους. Ήταν επίσης η βάση του John Profumo όταν διετέλεσε Υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον Ian Fleming να γράψει τη σειρά βιβλίων James Bond, έχοντας εργαστεί εκεί στο Naval Intelligence Division. Η μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική του το έχει αναδείξει επίσης σε ιδανικό σκηνικό για τις ταινίες του James Bond, αλλά και πιο πρόσφατα για τη δραματική σειρά «The Crown».

Μία από τις 85 κατοικίες.

Κερδίζοντας τον σεβασμό διεθνώς, το εμβληματικό κτίριο δημιουργήθηκε ως σύμβολο της βρετανικής δύναμης. Επιβλητικό τόσο σε μέγεθος όσο και σε ύψος, με τις οροφές στις κατοικίες να αγγίζουν έως και τα 4,4 μέτρα, και με πανοραμικά παράθυρα, το εσωτερικό του αναδεικνύει την κλασική εδουαρδιανή αρχιτεκτονική σε μια μοντέρνα εκδοχή, εναρμονισμένη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το εσωτερικό των κατοικιών έχει επιμεληθεί το design studio 1508 London, με χειροποίητες bespoke κουζίνες από τη βρετανική εταιρεία Smallbone of Devizes και μάρμαρα από όνυχα, ενώ πολλές από αυτές διατηρούν ορισμένα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτίσματος όπως δάπεδα από μωσαϊκό και ξύλινες επενδύσεις από βελανιδιά. Η ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε κατοικία αντικατοπτρίζει τη δεξιοτεχνία ετών, που έχει εφαρμοστεί σε κάθε άποψη του μαγευτικού αυτού κτιρίου.

Το σαλόνι μιας από τις κατοικίες που είναι για πώληση.

Κάθε κατοικία είναι μοναδική και ειδικά διαμορφωμένη, ώστε να ταιριάζει στην ξεχωριστή τοποθεσία της. Δίχωρες, ποικίλλουν σε μέγεθος -από studio μέχρι και 5 υπνοδωματίων. Επιπροσθέτως, δυο εντυπωσιακές κατοικίες στους πυργίσκους αναδύονται πάνω από τον λονδρέζικο ορίζοντα, προσφέροντας ένα ξεχωριστό σπίτι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Σε αυτό το απαράμιλλο οικιστικό συγκρότημα, οι ιδιοκτήτες θα επωφελούνται από όλες τις παροχές ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου ξενοδοχείου στην πόρτα τους, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κανέναν απολύτως συμβιβασμό στα υψηλά επίπεδα ιδιωτικότητας και απομόνωσης που προσφέρει μια ιδιόκτητη οικία. Αυτή η περίπλοκη ισορροπία επιτυγχάνεται χάρη στη μαγευτική αρχική αρχιτεκτονική του κτιρίου που ευνοεί την ανάπτυξη της διπλής χρήσης του ως κατοικίες και ξενοδοχείο.

Η μοντέρνα κουζίνα
Η μοντέρνα κουζίνα

Στο τιμόνι του μεγαλεπίβολου project βρίσκεται ο όμιλος Hinduja, ο οποίος με ιστορία από το 1914 και κύκλο εργασιών πολλών δισεκατομμυρίων, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο κτίριο από την πρώτη μέρα που περιήλθε στην ιδιοκτησία του, το 2014. Συνεργάστηκε με μια ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των υπηρεσιών Historic England και Museum of London Archaeology και όρισε τους EPR Architects για την επίβλεψη της περίπλοκης ανάπλασης. Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου φέρουν την υπογραφή του Νεοϋορκέζου σχεδιαστή Thierry Despont.

Το επιβλητικό μπάνιο

Ο Όμιλος Hinduja προχώρησε σε συνεργασία με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Raffles Hotels & Resorts, η οποία θα αναλάβει το λειτουργικό κομμάτι των 125 δωματίων και σουιτών στο flagship ξενοδοχείο The OWO, καθώς επίσης και των 85 branded κατοικιών. Οι υπηρεσίες που θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες είναι συνώνυμες με το διάσημο brand Raffles -ευγενικό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και διαχρονική ατμόσφαιρα- και θα ανεβάσουν ψηλά τον πήχη στη φιλοξενία του Λονδίνου.

Master bedroom

Το The OWO βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό κτίριο Horse Guards και το εκπληκτικό πάρκο St. James, ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν με τα πόδια το Buckingham Palace, τη National Gallery, την γκαλερί Tate και τη Royal Academy, καθώς και τις διάσημες αγορές στις Regents Street, Bond Street και Jermyn Street.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν στη διάθεση τους ένα συναρπαστικό σπα.

Οι πωλήσεις των κατοικιών πραγματοποιούνται μέσω των Knight Frank και Strutt & Parker με το κόστος για μια κατοικία δύο υπνοδωματίων να ξεκινά από τα 5,8 εκατομμύρια λίρες, ενώ media tours μπορούν να πραγματοποιηθούν στη νέα Marketing Gallery Suite στην οδό St James’s Square 5 κατόπιν αιτήματος.

Πηγή: bovary.gr

10
10