ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ DEAL-ΜΑΜΟΥΘ $90 ΔΙΣ. ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ Σ.ΑΡΑΒΙΑ

Our Rating

10

Σε συμφωνία ύψους 90 δισ. δολαρίων για αμοιβαίο εμπόριο και επενδύσεις κατέληξαν η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May και ο διάδοχος του στέμματος της Σαουδικής Αραβίας, Mohammad bin Salman, εν μέσω διαμαρτυριών στους δρόμους του Λονδίνου υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιέσεων στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το CNBC, ο σαουδάραβας πρίγκιπας βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης. Στην πρώτη μέρα της παρουσίας του εκεί, δείπνησε με την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στο παλάτι του Buckingham και συνάντησε τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May καθώς και υπουργούς στην Downing Street.

Εκεί, η πρωθυπουργός και ο πρίγκιπας bin Salman προέβησαν στην έναρξη του Βρετανοσαουδαραβικού Συμβουλίου Συνεργασίας, ενός σώματος που θα προωθεί εμπορικά και επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων δολαρίων ανάμεσα στα δύο βασίλεια.

Από τη συνάντηση προέκυψε συμφωνία για φιλόδοξα σχέδια αμοιβαίου εμπορίου και επενδύσεων τα προσεχή χρόνια, που περιλαμβάνουν απευθείας επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και συμφωνίες της Σαουδικής Αραβίας με βρετανικές εταιρείες, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Downing Street που πρόσθεσε πως «αυτή είναι μια σημαντική ώθηση για την ευρωστία του Ηνωμένου Βασιλείου και μια ξεκάθαρη επίδειξη της εμπιστοσύνης που υπάρχει διεθνώς προς την οικονομία μας, καθώς ετοιμαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Φωτογραφίες: AP/Alastair Grant/Dominic Lipinski

Πηγή: liberal.gr