ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ GRAMMY (31/1/21)

Λίγα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για τη φετινή διοργάνωση των Grammy Awards αλλά η λίστα των υποψηφίων για τις 83 κατηγορίες δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Δισκογραφική Ακαδημία στις 24 Νοεμβρίου. Ακόμη, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για το καθεστώς διεξαγωγής της βραδιάς, αν θα υπάρχει ζωντανό κοινό ή τι performances θα απολαύσουμε.

Οικοδεσπότης της 31ης Ιανουαρίου θα είναι ο κωμικός Trevor Noah, ενώ η βράβευση θα αναμεταδοθεί από το CBS. Αδιαμφισβήτητα, βασίλισσα της βραδιάς θα είναι η Beyoncé. Με 79, συνολικά, υποψηφιότητες στο ιστορικό της και 24 Grammys είναι η γυναίκα που έχει λάβει τις περισσότερες υποψηφιότητες στη διοργάνωση, ενώ φέτος θα διαγωνίζεται σε 9 κατηγορίες. Στα ονόματα με υποψηφιότητα στις περισσότερες κατηγορίες η Dua Lipa, η Taylor Swift, και ο Roddy Ricch (έξι υποψηφιότητες έκαστος). Αμέσως μετά, ακολουθεί η Britanny Howard που είναι υποψήφια σε πέντε κατηγορίες, ενώ από τέσσερις υποψηφιότητες έλαβαν ο Justin Bieber, οι Megan Thee Stallion και η Phoebe Bridgers.

H Billie Eillish, η οποία τόσο με την εμφάνισή της όσο και με τα έξι βραβεία (τέσσερα από τα οποία ήταν στις σημαντικότερες κατηγορίες) σάρωσε στα Grammy Awards 2020, φέτος είναι υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες για το album της «Everything I Wanted» και το «No Time To Die». Το ντεμπούτο τους στις υποψηφιότητες των Grammys μεταξύ άλλων κάνουν, οι Megan Thee Stallion, ο Harry Styles, η Doja Cat και οι BTS – το πρώτο k-pop σχήμα που λαμβάνει υποψηφιότητα για Grammy.

Προς έκπληξη όλων από τη λίστα απουσιάζουν ονόματα όπως του The Weeknd και του Luke Combs. Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων ο Weeknd, δήλωσε ευλόγως τη δυσπιστία του απέναντι στην Δισκογραφική Ακαδημία, την οποία κατηγορεί ανοιχτά για διαφθορά. Δεδομένης της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας του φετινού «Blinding Lights» με το οποίο σάρωσε στα American Music Awards και τα MTV Music Video Awards, ο Weeknd δήλωσε ότι η Ακαδημία «οφείλει σε εμένα, του fans μου και τη βιομηχανία να είναι διαφανής». Στο tweet του τραγουδιστή απάντησε ο προσωρινός πρόεδρος της Ακαδημίας, Harvey Mason Jr., στο Rolling Stone, λέγοντας ότι κάθε χρόνο οι υποψηφιότητες είναι λιγότερες από τον αριθμό των καλλιτεχνών που τις αξίζουν, «Κατανοούμε ότι ο Weeknd είναι απογοητευμένος. Ήταν και για εμένα έκπληξη».

Πηγή: athinorama.gr