ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Our Rating

10

Εστιατόρια ασύγκριτης πολυτέλειας με εξαιρετικό φαγητό για επιλεκτικούς γευσιγνώστες…

Nur

Κρυμμένο μέσα στους δρόμους της Φεζ στο Μαρόκο, η chef Najat Kaanache ίδρυσε το Nur, ένα όμορφα διακοσμημένο εστιατόριο που σερβίρει καθημερινά ένα γεύμα 10 πιάτων με ντόπια λαχανικά και κρέας και φρέσκο ψάρι. Όλα τα πιάτα της έχουν εξαιρετική παρουσίαση και γεύση. Μεταξύ των δημοφιλέστερων είναι μους από συκώτι κοτόπουλου με καπνιστή μελιτζάνα και σουσάμι, και Μαροκινή κινόα με πράσινο τσίλι, ρόδι και νιφάδες κακάο.

Kronenhalle

Στέκι πολλών διασημοτήτων (Coco Chanel, James Joyce, Pablo Picasso, κ.α), το ιστορικό restaurant-bar Kronenhalle της Ζυρίχης προσελκύει εδώ και χρόνια τους λάτρεις του καλού φαγητού. Τα πιάτα που ξεχωρίζουν σίγουρα είναι τα αρνίσια παϊδάκια με πατάτες φούρνου gratin dauphinois και τα κεφτεδάκια με σως κάππαρης. Αυτό που εμείς λατρεύουμε στο Kronenhalle είναι η συλλογή έργων τέχνης που έχει – δημιουργίες μεγάλων ζωγράφων, όπως των Marc Chagall και Juan Miró.

River Café

Το River Café διατηρεί το κύρος του ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου εδώ και 30 χρόνια. Μη σας ξεγελά η απλή ατμόσφαιρα, εδώ θα βρείτε αψεγάδιαστη εξυπηρέτηση και πρώτης τάξεως ιταλικό φαγητό, όπως ταλιατέλες με σπαράγγια, προσούτο, μυρωδικά και κρέμα γάλακτος και πεντανόστιμα ορεκτικά.

Le Toiny

Το εστιατόριο Le Toiny βρίσκεται σε ένα λόφο της νήσου St. Bart’s στην Καραϊβική κι έχει μοναδική θέα. Το μενού περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα θαλασσινών, όπως φιλέτο τόνου με ψητά καρότα και κομπόστα από μάνγκο και τζίντζερ. Δυστυχώς, το ξενοδοχείο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο καταστράφηκε από τον τυφώνα Ίρμα, αλλά θα λειτουργήσει ξανά από 15 Οκτωβρίου 2018.

Reale

Το Ristorante Reale στεγάζεται σε ένα απίστευτο παλιό μοναστήρι του 16ου αιώνα στα βουνά του Αμπρούτσο της Ιταλίας. Το κτίριο παρέχει, επίσης, 9 ξενώνες και μία σχολή μαγειρικής. Και στην απίθανη περίπτωση που η τοποθεσία δεν καταφέρει να σας μαγέψει, σίγουρα θα το πετύχει ο ιδιοκτήτης και chef του εστιατορίου, Niko Romito, με τα εξαιρετικά πιάτα του: Φετουτσέλε με κόκκινες γαρίδες και ροζ πιπέρι, καπνιστό αρνάκι με σκόρδο και κομπόστα γκρέιπφρουτ, είναι απλά δείγματα του μενού του.

SingleThread

Το SingleThread Restaurant & Inn ιδρύθηκε το 2016 και αμέσως ξεχώρισε για τη μίνιμαλ αισθητική του αλλά και τη ρουστίκ γοητεία του. Ο chef Kyle Connaughton ετοιμάζει πιάτα με φρέσκα προϊόντα που προμηθεύεται από τη δική του φάρμα.

El Celler de Can Roca

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, το Celler de Can Roca βρίσκεται στη μικρή ισπανική πόλη Ζιρόνα και σερβίρει γκουρμέ καταλάνικο φαγητό και ισπανικό κρασί. Τα πιάτα του chef Joan Roca και του chef ζαχαροπλαστικής Jordi Roca παρουσιάζονται πάντα με μία παιχνιδιάρικη διάθεση. Στο κέντρο της τραπεζαρίας υπάρχει μία υπέροχη εσωτερική αυλή με σημύδες.

Allain Ducasse au Plaza Athénée

Ο Γάλλος chef Allain Ducasse έχει στήσει μία παγκόσμια αυτοκρατορία με κορυφαία εστιατόρια, αλλά υπάρχει κάτι το εξαιρετικά ρομαντικό στο εστιατόριο που στεγάζεται στο Hotel Plaza Athénée στο Παρίσι. Ο χώρος και το φαγητό αποτελούν παράδειγμα της ικανότητας των Γάλλων να αναμειγνύουν τον μοντερνισμό με το παρελθόν.

 Πηγή: globalist.gr