4 ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙΛΑ

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος έρχεστε αντιμέτωποι με χιλιάδες πειρασμούς, οι οποίοι κορυφώνονται τις βραδινές ώρες που έχετε επιστρέψει στο σπίτι και έχετε χαλαρώσει στον καναπέ. Όμως η απώλεια κιλών αφορά μικρές αλλαγές τις οποίες μπορείτε να υιοθετήσετε και να ζήσετε για πάντα με αυτές. Για αυτό και παρακάτω σας παραθέτω μερικές βραδινές συνήθειες που αν τις ακολουθήσετε θα μπορέσετε να χάσετε τα περιττά κιλά.

1. Μην τρώτε μετά το δείπνο. Πολλοί άνθρωποι ενώ έχουν φάει το βραδινό γεύμα, μετά από λίγη ώρα αρχίζουν το τσιμπολόγημα. Αυτή η συνήθεια είναι ο βασικός λόγος που παίρνετε επιπλέον κιλά. Εάν διαπιστώσετε ότι τσιμπολογάτε επειδή βαριέστε, προσπαθήστε να βρείτε μερικά κόλπα που θα μειώσουν τις λιγούρες. Για παράδειγμα βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό, ώστε να αλλάξει η γεύση ή πιείτε ένα ποτήρι τσάι μέντας αντί για σνακ.

2. Προσπαθήστε να τρώτε αργά, να μασάτε καλά την κάθε μπουκιά και να απολαμβάνετε τη γεύση του φαγητού. Δοκιμάστε να αφήνετε το πιρούνα σας μετά από κάθε μπουκιά και να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος.

3. Να τρώτε το φαγητό σας καθισμένοι στο τραπέζι και να μην έχετε περισπασμούς. Εάν τρώτε μπροστά από την τηλεόραση ή από την οθόνη του υπολογιστή, έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα του φαγητού χωρίς να το καταλάβετε. Γι αυτό είναι σημαντικό να τρώτε το βραδινό αλλά και το μεσημεριανό σας γεύμα στο τραπέζι και να έχετε κλείσει την τηλεόραση.

4. Να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται τις σωστές ώρες καταλήγουν  να τρώνε περισσότερο φαγητό σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται σωστά. Η ανάγνωση ενός βιβλίου ή ένα φλιτζάνι τσάι βοτάνων μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Πηγή: jenny.gr

More Stories

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RYOKAN ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Στο Μεξικό άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο ryokan. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε το Ryo Kan MX, που είναι εμπνευσμένο από τα στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας. Το ryokan, είναι…