ΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ SHOW ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ CHANEL ΣΤΟ DUBAI

Ήταν ένα ατμοσφαιρικό, εντυπωσιακό show -η παρουσίαση της συλλογής Chanel Cruise ’21/22 στο Ντουμπάι, με ζωντανό κοινό.

Τον περασμένο Μάιο, η Virginie Viard παρουσίασε την ίδια συλλογή στα επιβλητικά λατομεία ασβεστόλιθου Carrières de Lumières στο χωριό Les Baux-de-Provence.

Ήταν το ίδιο σκηνικό που επέλεξε και ο Κοκτώ για την ταινία του The Testament of Orpheus που προβλήθηκε το 1960 και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την Viard που άντλησε στοιχεία και από τη φιλία και καλλιτεχνική συνεργασία της Coco Chanel μαζί του.

Αντλώντας έμπνευση από τον Ζαν Κοκτώ και την σημαντική επιρροή του στην πολιτιστική ζωή της Γαλλίας, η Viard απέδωσε το παιχνιδιάρικο, witty και feminine στιλ της Chanel από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, δίνοντας έμφαση στο ασπρόμαυρο.

Η Viard εμπνεύστηκε επίσης από την αλληλογραφία της Chanel με τον Κοκτώ αλλά και από στοιχεία που βρήκε στο πρόσφατα ανακαινισμένο διαμέρισμα της στη Rue Cambon, ενώ επέλεξε να αποδώσει το στοιχείο της εκκεντρικής προσωπικότητάς του με ροκ στοιχεία -διχτυωτά καλσόν, μυτερά μποτάκια, λεπτές αλυσίδες, τσόκερ και κρόσια.

Η επιλογή του ασπρόμαυρου αντανακλούσε την απλότητα αλλά και τη φρεσκάδα της τέχνης του Κοκτώ , κάνοντας τα μοντέλα να μοιάζουν σαν ζωντανά σκίτσα -αναφορά στα σχέδιά του.

Chanel Cruise 21/22

Chanel Cruise 21/22

Φωτογραφίες: Courtesy of Chanel

Δείτε περισσότερα στο bovary.gr