ΤHE HERITAGE: Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Λειτούργησε ως ξενοδοχείο, εστιατόριο και παράρτημα του University of La Verne – Το νέο project περιλαμβάνει τώρα πολυτελείς κατοικίες με μπαλκόνια, αυλές ή ταράτσες

Ένα οικιστικό project με βαριά κληρονομιά έρχεται στην Κηφισιά. O λόγος για το «Τhe Heritage», ιδιοκτησίας της Hellenic Properties, ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία, το οποίο ανασχεδιάζεται από τον Δημήτρη Αγιοστρατίτη και την 1 Architects.

Η ανάπτυξη επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 18, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες με μπαλκόνια, αυλές ή ταράτσες.

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα, πέτρινα αρχοντικά των αρχών του περασμένου αιώνα, εγκαταλελειμμένο την τελευταία 20ετία. Το κτίριο χτίστηκε τη δεκαετία του ’30 και αποτέλεσε εκείνα τα χρόνια θερινή κατοικία της Ασπασίας Μάνου, συζύγου του βασιλιά της Ελλάδος Αλέξανδρου (1893-1920). Η ιστορία του ακινήτου αλλάζει μεταπολεμικά, αφού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1991 λειτούργησε ως ξενοδοχείο με άδεια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ως ξενοδοχείο και εστιατόριο, φιλοξένησε εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και πνευματικού χώρου, όπως ο κορυφαίος Ελληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, οι πολιτικοί Σοφούλης, Στεφανόπουλος, Τσιριμώκος, Λαμπρίας, ο φημισμένος γιατρός Λάιος, εξέχουσα πανεπιστημιακή προσωπικότητα με έδρα στην Ορθοπεδική, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Πέτρος Κόκκαλης.

Επίσης, ο γνωστός ιστορικός συγγραφέας Γεώργιος Ρούσσος, ο οποίος έγραψε μέρος της Νεότερης Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους σε ένα από τα δωμάτια του τρίτου ορόφου, όπως και ο συγγραφέας Μ. Καραγάτσης που έγραψε στον ίδιο χώρο, όπως λέγεται, το μυθιστόρημα «Ο Γιούγκερμαν».

Στη σύγχρονη ιστορία του, από το 1991 έως το 2003, το κτίριο, το οποίο δεν είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο, λειτούργησε ως κολέγιο σπουδών με το παράρτημα του University of La Verne να χρησιμοποιεί εκείνη την περίοδο τους χώρους του.

Πηγή : newmoney.gr