4 ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο ελεύθερός σου χρόνος δεν θα περιλαμβάνει πια αρνητικές σκέψεις και στρες για εργασιακά θέματα.

Κακά τα ψέματα, η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Αρκετές από εμάς εργάζονται ξανά με τη μέθοδο της τηλεργασίας ενώ άλλες επέστρεψαν εκ περιτροπής στο γραφείο.

Ώρα για….distress

Όλη αυτή η κατάσταση έχει αυξήσει δραματικά το άγχος και το στρες των εργαζομένων, αφού τα σπίτια μας έχουν γίνει πια γραφεία, με τη δουλειά να γίνεται δυστυχώς ένα με τον προσωπικό μας χώρο. Σαν αποτέλεσμα είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχωρίσουμε την εργασία από τον ελεύθερο χρόνο, μεταφέροντας συχνά έννοιες για θέματα δουλειάς στην προσωπική μας ζωή.

Σύμφωνα με έρευνα της Apple Vacations, οι Αμερικανοί χρειάζονται 4 ημέρες για να αποφορτίσουν το εργασιακό άγχος ενώ βρίσκονται σε διακοπές. Σχεδόν οι μισοί από τους millennials (47%) αισθάνονται ενοχές και άγχος ακόμη και την περίοδο της άδειάς τους.

Ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητικό είναι το επάγγελμά σου, είναι αναγκαίο να αφιερώνεις καθημερινά χρόνο για αναζωογόνηση και αποσυμπίεση από ό,τι σε βαραίνει. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις 4 εύκολους τρόπους για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χρόνο σου εκτός γραφείου.

Πώς θα διώξεις το εργασιακό άγχος σε χρόνο dt

#1 Σβήσε το επαγγελματικό e-mail από το κινητό σου

Πίστεψέ μας θα δεις άμεση αλλαγή στην ψυχολογία σου αφού δεν θα τσεκάρεις συνεχώς τα εισερχόμενά σου.

#2 Κάνε ψηφιακό detox

Το burnout είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Μετά το γραφείο άσε στην άκρη κινητό, tablet και υπολογιστή για να ξεκουράσεις τα μάτια και το μυαλό σου.

#3 Κάνε δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν

Βγες για τρέξιμο, πήγαινε στο γυμναστήριο ή κάνε διαλογισμό. Διαφορετικά δες αγαπημένα σου πρόσωπα για καφέ ή φαγητό.

#4 Τακτοποίησε κάθε εκκρεμότητα πριν φύγεις από το γραφείο

Αυτό θα σε απαλλάξει άμεσα από τα ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα εκτός ωραρίου.

Πηγή: queen.gr