ΤΕΣΣΕΡΑ RESORTS ΥΨΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ DESIGN

Παραθαλάσσια ή ορεινά, πολυτελή ή παραδοσιακά, πολλά resorts είναι κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής και προσεγμένου design. Τα παρακάτω τέσσερα resorts υπόσχονται γαλήνη και χαλάρωση σε περιβάλλον υψηλής αισθητικής.

Z9 Resort, Ταϊλάνδη

Το Z9 Resort είναι κτισμένο πάνω στην τεχνητή λίμνη Srinakarin και αποτελείται από 15 δωμάτια – σχεδίες. Τα πλεούμενα δωμάτια έχουν κατασκευαστεί με τοπικά φυσικά υλικά για να συμπληρώνουν το περιβάλλον τοπίο. Η πίσω πλευρά των καθ’ όλα λιτών δωματίων έχει επενδυθεί με τεράστιες τζαμαρίες που δίνουν πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό μπαλκόνι – κατάστρωμα και επιτρέπουν την απόλαυση της φυσικής θέας. Μία ξύλινη προβλήτα ενώνει τα δωμάτια με το υπαίθριο cafe του resort στην όχθη.

Αρχιτέκτονες: Dersyn Studio

Photo Credits: Beer Singnoi

Freycinet Lodge Pavilions, Τασμανία

Η ανατολική Τασμανία αποτελείται από βράχια από γρανίτη, βουνά και λαμπερούς κόλπους. Από αυτήν ακριβώς την εικόνα άντλησαν έμπνευση οι αρχιτέκτονες των Freycinet Lodge Pavilions. Ακολουθώντας το περίγραμμα της βραχώδους ακτογραμμής, έδωσαν μία ρευστή μορφή στις μονάδες. Η κατασκευή έγινε με ξύλο βελανιδιάς και καμπυλωτό γυαλί, και “αγκαλιάζει” την υπαίθρια μπανιέρα που βρίσκεται στην ξύλινη πλατφόρμα.

Αρχιτέκτονες: Liminal Studio

Photo Credits: Dianna Snape

Como Uma Canggu Resort, Μπαλί

Το Como Uma Canggu Resort βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες παραλίες για surfing του Μπαλί. Αν και τα 52 δωμάτιά του είναι εξαιρετικά πολυτελή, οι 67 απομονωμένες παραθαλάσσιες βίλες του resort είναι πέραν κάθε σύγκρισης. Κάθε βίλα προσφέρει μοναδική θέα στον ωκεανό και διαθέτει πισίνα στην οροφή. Σε όλα τα δωμάτια έχει χρησιμοποιηθεί μάρμαρο, ξύλο και πέτρα κι έχουν τοποθετηθεί τεράστιες ανοιγόμενες τζαμαρίες που ενώνουν τους εσωτερικούς χώρους με τις βεράντες και την πισίνα.

Αρχιτέκτονες: Atelier Ikebuchi

Miya LostVilla Huchen Barn Resort, Κίνα

Μία σιταποθήκη του 1956 ανακαινίστηκε και μετατράπηκε στο Miya LostVilla Huchen Barn Resort. Τα 6 κτίρια του ξενοδοχείου ανακαινίστηκαν και στεγάζουν 21 μίνιμαλ δωμάτια. Στο resort προστέθηκε ένα ακόμα κτίριο όπου βρίσκεται η υποδοχή. Κατά την ανακαίνιση διατηρήθηκαν τα παλιά στοιχεία των κτιρίων, όπως οι πέτρινες προσόψεις, ενώ αφαιρέθηκαν οι γυψοσανίδες από τα ταβάνια αποκαλύπτοντας την όμορφη ξύλινη κατασκευή της οροφής. Τα ανακαινισμένα κτίρια φαίνεται να γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ του παλιού και του καινούριου.

Αρχιτέκτονες: Ares Partners

Photo Credits: Su Shengliang

Πηγή: globalist.gr

10
10