ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ AMALFI

Η Ακτή Αμάλφι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, και δικαίως! Με τα σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις, τις γραφικές παραλίες και τη μοναδική θέα της Μεσογείου, περικλείει όλη την ουσία της ιταλικής dolce vita.

Αν και οι πιο γνωστές περιοχές είναι το Positano, το Amalfi και το Ravello, η ακτή κρύβει πολλά υπέροχα μέρη που παραμένουν αναλλοίωτα από τον μαζικό τουρισμό. Αν θέλετε να βιώσετε την αυθεντική Ακτή Αμάλφι, κατευθυνθείτε ανατολικά του Ravello, στο ψαροχώρι Cetara και στη Vietri Sul Mare, πόλη μοναδικής κληρονομιάς στην κεραμική.

Cetara

Στους πρόποδες του Monte Falerio, το Cetara ξεχωρίζει για το μικρό λιμάνι του με τον μεσαιωνικό πύργο. Είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα ψαροχώρια της Ιταλίας και κρατά ακόμα το ναυτικό χαρακτήρα του. Το ψάρεμα τόνου και γαύρου αποτελούν σημαντική βιομηχανία του Cetara εδώ και αιώνες. Ιδιαίτερα γνωστό προϊόν του χωριού είναι το colatura di alici, ένα αλμυρό σιρόπι από γαύρο, το οποίο εξάγεται και -φυσικά- σερβίρεται επίσης σε όλα τα τοπικά εστιατόρια.

Πού να φάτε:

Το Ristorante AcquaPazza φημίζεται για το colatura του και για τον γαύρο του, τον οποίο παστώνουν σε βαρέλια από ξύλο καστανιάς. Προτείνουμε να δοκιμάσετε αλμυρό γαύρο και Spaghetti Voiello con la Colatura di Alici (μακαρόνια με λάδι, σκόρδο και colatura).

Vietri Sul Mare

Σε μικρή απόσταση από το Cetara βρίσκεται η Vietri Sul Mare, μία παραθαλάσσια πόλη με ιστορία στην κατασκευή κεραμικών. Το ιστορικό κέντρο της είναι γεμάτο με εργαστήρια κεραμικής που κατασκευάζουν αντικείμενα με παλιά και σύγχρονα σχέδια. Ένας από τους κορυφαίους αγγειοπλάστες της πόλης είναι ο Lucio Liguori, αναζητήστε τον…

Όσο βρίσκεστε στην πόλη, μην αμελήσετε να επισκεφθείτε την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή (San Giovanni Battista) με τα μοναδικά μπλε και κίτρινα πλακάκια και το Μουσείο Κεραμικής. Εξαιρετική επιλογή για κολύμβηση και ηλιοθεραπεία είναι ο κόλπος Spiaggia della Crestarella με τα πεντακάθαρα νερά του.

Πηγή: globalist.gr