ΤΑ «IGLOO» ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΘΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΟ

To Λονδίνο είναι διαχρονικά ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ευρωπαίων, ανάμεσα σε αυτούς και των Ελλήνων. Όση γοητεία και να έχει η όμως η βρετανική πρωτεύουσα, ο χειμώνας εκεί έχει τις δυσκολίες του. Οι μέρες είναι μικρότερες και οι θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές για να βρίσκεται κανείς σε εξωτερικό χώρο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ που διαθέτουν θερμαινόμενα ιγκλού τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στο Λονδίνο στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, έγιναν γρήγορα πολύ δημοφιλή. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα ή το φως καθισμένος ακόμη και αν έξω βρέχει ή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σε εποχή πανδημίας η συγκεκριμένη επιλογή έχει ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αποφυγή του συνωστισμού χωρίς όμως την αίσθηση της απομόνωσης. Την αρχή έκανε το Coppa Club στη Γέφυρα του Λονδίνου -με μεγάλη επιτυχία- και από τότε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακολούθησαν.

Όσοι προγραμματίζετε να βρεθείτε τους χειμερινούς μήνες στο Λονδίνο αξίζει να τα δείτε από κοντά, είτε προτιμάτε δείπνο δίπλα στον Τάμεση, είτε πάρτι με θέα τους ουρανοξύστες. Τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια με τα τραπέζια ιγκλού έχουν γίνει από τα must της πόλης και λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά με κρατήσεις. Οπότε αν προγραμματίζετε εκδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα καλό θα είναι να έχετε φροντίσει για τη θέση σας πριν φτάσετε εκεί.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες «θολωτές» επιλογές:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @coppaclub

Coppa Club

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε τη λίστα με το μαγαζί που δημιούργησε το συγκεκριμένο trend. Το Coppa Club, στις όχθες του Τάμεση έχει στήσει και φέτος τα ιγκλού του. Κάθε ιγκλού έχει χωρητικότητα μέχρι 8 άτομα, ενώ σημειώνεται πως κρατήσεις γίνονται μόνο για δείπνο. Αν θέλετε μόνο να πιείτε, θα αρκεστείτε στο μπαρ.

Φέτος στα ιγκλού του Coppa κυριαρχεί το πράσινο και το ροζ εξαιτίας μιας συνεργασίας με τη σαμπάνια Laurent-Perrier. Eδώ, θα απολαύσετε το γεύμα σας μέσα στους ζεστούς θόλους που φωτίζονται από κεριά ενώ θα έχετε στο «πιάτο» τον Τάμεση και τη γέφυρα του Πύργου.

Eπισκεφθείτε: coppaclub.co.uk/towerbridge

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skylight (@skylight_london)

Skylight, Tobacco Dock

Από τη θέα στη γέφυρα μεταφερόμαστε για δείπνο με θέα τον ορίζοντα του Λονδίνου με τους ουρανοξύστες. Το Skylight Tobacco Dock διαθέτει 18 τέτοια ιγκλού στην ταράτσα του, όπως και τέσσερα τραπέζια «καλύβες». Το μέρος είναι ιδανικό για τις γιορτινές μέρες, καθώς διαθέτει πολύ καλό μενού με street food και άφθονα ποτά. Εναλλακτικά, το Skylight διαθέτει και χριστουγεννιάτικα ιγκλού δίπλα στην όχθη του Τάμεση στα οποία μπορούν να δειπνήσουν έως 10 άτομα μαζί.

Τα συγκεκριμένα ιγκλού προσφέρουν πακέτα με ποτά και κουζίνα εμπνευσμένη από τις Άλπεις.

Επισκεφθείτε: skylightbars.com/tobacco-dock

Photo: Jimmys Lodge website

Jimmy’s Lodge

Εδώ τα ιγκλού είναι σε σχήμα χιονόμπαλας με αρκετά φουτουριστικό σχέδιο. Οι πέντε σφαίρες βρίσκονται δίπλα στον Τάμεση. Το φαγητό είναι, και εδώ, εμπνευσμένο από τις Άλπεις.

Φοντί, ζεστή σοκολάτα και ποικιλίες κρεατικών. Ενα μέρος, το οποίο είναι καλύτερα να επισκεφθείτε όσο υπάρχει ακόμα το φως της ημέρας.

Επισκεφθείτε: jimmyspopup.com

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Elba (@bar_elba)

Bar Elba

Οι «σφαίρες του πάρτι» στο Elba έχουν γίνει από τα δημοφιλή μέρη του Λονδίνου. Το μέρος συνδυάζει τη θέα στους ουρανοξύστες του Λονδίνου με παραμυθένια φώτα. Κάθε σφαίρα έχει τη δική της ηχητική εγκατάσταση, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να διαμορφώσετε τη μουσική κατά τα δικά σας γούστα.

Είναι και αυτός ένας λόγος που το συγκεκριμένο bar έχει γίνει περιζήτητο για εορτασμούς γενεθλίων και γενικότερα σημαντικών αλλά και προσωπικών στιγμών.

Επισκεφθείτε: bar-elba.co.uk/events/rooftop-party-pods/

Δείτε περισσότερα στο travel.gr