PALAZZO TRUSSARDI: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ & ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

Η επαναλειτουργία του Palazzo Trussardi -ενός χώρου μόδας, τέχνης, σύγχρονου design και υψηλής γαστρονομίας- δίνει νέα πνοή στα επιχειρηματικά σχέδια του οίκου και γίνεται μια ακόμη κομψή προσθήκη στον μιλανέζικο καμβά.

Μιλανέζικη ψυχή, φιλοσοφία που διατρανώνει τον «prêt-à-vivre» τρόπο ζωής, διαχρονική κομψότητα που συνδυάζεται με ένα global mindset. Ο οίκος Trussardi δεν υπήρξε ποτέ μόνο ένας οίκος μόδας, αλλά μια συνολική πρόταση καθημερινού σύγχρονου βίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ νωρίς ξεκίνησε να διαθέτει τα πάντα: από ρούχα μέχρι αξεσουάρ, home design, τέχνη και φαγητό. Η σχέση του, δε, με το Μιλάνο ήταν κάτι παραπάνω από οργανική. Εκεί άνοιξε το δικό του lifestyle hub μόδας, γαστρονομίας και πολιτισμού, το Palazzo Trussardi, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στην όπερα La Scala.

Το Palazzo Trussardi άνοιξε πρώτη φορά το 1996 από τον Nicola Trussardi και ξαναγεννιέται σήμερα με μία ιδέα, η οποία χαρακτηρίζεται από την έντονη αντίθεση της κληρονομιάς του κτηρίου και του σύγχρονου design.

Ιστορικά, το Palazzo Trussardi ήταν πάντα ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης στο κέντρο του Μιλάνου. Ένα από τα πρώτα γνήσια concept stores στον κόσμο που συνδυάζει κατάστημα μόδας με καφέ και φημισμένο εστιατόριο.

Αριστερά: το Café Trussardi του Giancarlo Perbellini. Δεξιά: μια άποψη από το κατάστημα του οίκου.

Το κτήριο αξιοποιήθηκε επίσης ως χώρος καλλιτεχνών και αντικειμένων design – φέρνοντας κοντά μόδα και πολιτισμό και παρουσιάζοντας έτσι για πρώτη φορά αυτό το lifestyle concept. Ο ιδανικός χώρος που προσφέρει τη δυνατότητα σε επισκέπτες και Μιλανέζους, να δειπνήσουν πριν και μετά την όπερα, να συναντηθούν για ένα απογευματινό απεριτίφ, να επιλέξουν ένα κομμάτι Trussardi για την γκαρνταρόμπα τους ή να ανακαλύψουν ένα νέο έργο τέχνης.

Η επαναλειτουργία του Palazzo Trussardi δίνει και πάλι πνοή στο πνεύμα συμπερίληψης και ενότητας, ώστε να γίνει για άλλη μια φορά ένα lifestyle κέντρο για τους κατοίκους του Μιλάνου και όχι μόνο.

Το νέο Palazzo Trussardi φιλοξενεί το κατάστημα του Οίκου και δύο γαστρονομικές εμπειρίες σε συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Giancarlo Perbellini, ο οποίος αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως “Restaurateur of the Year” από το ιταλικό περιοδικό Gambero Rosso: το Café Trussardi του Giancarlo Perbellini στο ισόγειο και το Ristorante Trussardi του Giancarlo Perbellini στον πρώτο όροφο.

 

Το Ristorante Trussardi του Giancarlo Perbellini βρίσκεται στον πρώτο όροφο.

Το Palazzo επανασχεδιάστηκε από μια ομάδα αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών και σχεδιαστών, το αρχιτεκτονικό στούντιο bplus.xyz με έδρα το Βερολίνο μαζί με τον Thorben Gröbel, ο οποίος σχεδίασε τα έπιπλα και τα αντικείμενα του καταστήματος με γνώμονα τη σπανιότητα και την απλότητα – μεγιστοποιώντας τη χρήση επαναχρησιμοποιημένων υλικών ώστε να δώσει νέα ζωή σε αχρησιμοποίητα στοιχεία.

Οι ανοξείδωτοι σωλήνες κόπηκαν στη μέση με λέιζερ, για να χρησιμοποιηθούν ως ράγες για ρούχα. Σκαμπό από μπετόν διαμορφώθηκαν από εργοστασιακά απόβλητα. Τα δερμάτινα καθίσματα και οι πόρτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μετατράπηκαν σε βάσεις και βιτρίνες για δερμάτινα αξεσουάρ.

Στο επίκεντρο του χώρου βρίσκεται ένα ράφι μήκους 25 μέτρων με αντανάκλαση σε καθρέφτη που είναι τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργεί μια διαγώνια τομή στον χώρο του ισογείου. Ο καθρέφτης σχηματοποιείται από τον δημόσιο χώρο, καθώς μέσα του αντανακλάται η πλατεία Piazza della Scala.

Το κατάστημα Trussardi, το Café Trussardi του Giancarlo Perbellini και το Ristorante Trussardi του Giancarlo Perbellini, είναι αρχιτεκτονικά σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν μία αρμονική εμπειρία γαστρονομίας και μόδας, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε διάλογο μεταξύ τους, χάρη σε ένα μοναδικό οριζόντιο και κατακόρυφο πέρασμα στη μέση του χώρου.

Πηγή : andro.gr

10
10