ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Αν είχατε κάποτε πυκνά , λαμπερά μαλλιά και τώρα ξαφνικά τα βλέπετε άγρια και αραιωμένα τότε θα πρέπει να δείτε τι τους έχετε κάνει ς τον τελευταίο καιρό. Έχετε κολυμπήσει πολύ σε χλωριωμένο νερό; Μήπως έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα; Όλα αυτά μπορούν να στερήσουν την λάμψη και να τα κάνουν άτονα και ξηρά. Επιπλέον μπορεί να είναι ένα σημάδι του υποθυρεοειδισμού, ή υπολειτουργία του θυρεοειδούς, στην οποία ο θυρεοειδής αδένας σας δεν παράγει αρκετές ορμόνες, κάνοντας έτσι το μεταβολισμό σας να επιβραδύνει.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πιτυρίδα που μπορεί εύκολα να θεραπευτεί με ένα σαμπουάν. Ωστόσο αν η πιτυρίδα σας έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε παχιά κομμάτια, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχετε ψωρίαση , μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος γίνεται με τρομερή επιτάχυνση.

Ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Αυτή η απώλεια μαλλιών είναι φυσιολογική και δεν μειώνει αισθητά τα μαλλιά σας. Αλλά αν ξαφνικά αρχίσετε να αισθάνεστε ότι οι τρίχες σας έγιναν πιο λεπτές ή ότι πραγματικά καθημερινά χάνεται τούφες μαλλιών, τότε το θέμα είναι σοβαρό. Σε άλλες περιπτώσεις , η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι άλλο ένα σημάδι του υποθυρεοειδισμού ή ένα σημάδι από μια ορμονική ανισορροπία που σχετίζεται με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Παρόλα αυτά , υπάρχουν και μερικά φάρμακα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση ως παρενέργεια .

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να σχετίζεται με διάφορα πράγματα , οπότε σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να μιλήσετε με τον γιατρό σας για όλα τα συμπτώματά σας . Επίσης , αν υποψιάζεστε ότι τα φάρμακά σας να είναι ο ένοχος , μιλήστε με το γιατρό σου για μια εναλλακτική λύση πριν από τη διακοπή τους.

Τέλος , άλλο ένα σημάδι θα μπορούσε να είναι τα ξηρά , εύθραυστα μαλλιά που σπάνε εύκολα . Τα μαλλιά σας αποτελούνται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη , και αν δεν έχετε πάρει αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας, τότε τα μαλλιά σας χάνουν τη δύναμή τους.

Πηγή: jenny.gr

8
8