ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/10

Ένα θρίλερ με τον Τζέσι Άιζενμπεργκ και ένα πολιτικό δράμα από τον οσκαρικό Άαρον Σόρκιν έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Vivarium

Θρίλερ μυστηρίου με τους Τζέσι Άιζενμπεργκ και Ίμογκεν Πουτς. Ένα νεαρό ζευγάρι αναζητά το ιδανικό σπίτι όταν βρίσκουν τους εαυτούς τους παγιδευμένους σε μια μυστηριώδη γειτονιά που μοιάζει με λαβύρινθο, καθώς όλα τα σπίτια σε αυτήν είναι πανομοιότυπα.

Η Δίκη των 7 του Σικάγο

Δικαστικό δράμα βασισμένο στην αληθινή ιστορία των ακτιβιστών που συνελήφθησαν στην εξέγερση του Σικάγο το 1968. Μια από τις πλέον σημαντικές στιγμές του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του ’60 αναβιώνει στην οθόνη ο σπουδαίος σεναριογράφος (των «Ζήτημα Τιμής», «The Social Network», «Steve Jobs» και της τηλεοπτικής «Δυτικής πτέρυγας») και σκηνοθέτης («Το Παιχνίδι της Μόλλυ») Άαρον Σόρκιν. Στη φιλόδοξη για οσκαρικές υποψηφιότητες ταινία αφηγείται την ιστορία των διαδηλωτών ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ οι οποίοι αναστάτωσαν το εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το 1968, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε δίκη που απέκτησε μεγάλη πολιτική σημασία και δημοσιότητα.

Ο Κόσμος του Απού

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Ινδού auteur Σατγιατζίτ Ράι. Ως ορφανός ενήλικας πλέον, ο άνεργος Απού αφού προσπαθεί μάταια να γίνει συγγραφέας, ταξιδεύει σε ένα επαρχιακό γάμο όπου καταλήγει εκείνος τελικά να γίνει ο γαμπρός. Με τη νέα του σύζυγο θα γυρίσει στην Καλκούτα, όπου τον περιμένει ένας νέος κύκλος τραγωδιών και ατυχιών.

https://www.youtube.com/watch?v=4E4PZrqxktI&feature=emb_logo

Πηγή: athinorama.gr