ΟΙ ΓΟΒΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Με τον ερχομό της άνοιξης ανανεώθηκε και το ενδιαφέρον για το φρεσκάρισμα της γκαρνταρόμπας. Κι ένα συγκεκριμένο ζευγάρι γόβες μοιάζει να έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Ο λόγος για τις slingback γόβες, ή αλλιώς εξώφτερνες γόβες, που σύμφωνα με το Lyst τις τελευταίες 3 εβδομάδες – από την έναρξη του Μαρτίου- έχουν σημειώσει άνοδο κατά 17% στις αναζητήσεις της δημοφιλούς fashion search πλατφόρμας.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση (20%) εμφανίζουν, μάλιστα, σύμφωνα με το Lyst, οι slingback γόβες με τακούνι, ενώ το συγκεκριμένο report περιλαμβάνει και τρία ζευγάρια που εμφανίζονται πρώτα: οι Anais γόβες του οίκου Saint Laureant, με τον χαρακτηριστικό φιόγκο, οι Valentino slingback γόβες με το χρυσό V logo και οι κλασικές γόβες Burberry με το singature καρό του οίκου.

Back to slingbacks

Οι slingback γόβες δεν αποτελούν μία τάση, αλλά μία διαχρονική επιλογή. Από το 1957, οπότε η Cabrielle Chanel λανσάρει το θρυλικό πια two-tones ζευγάρι γόβες με λουράκι, το οποίο φοριέται με την ίδια πίστη και αφοσίωση 64 χρόνια μετά, μέχρι τις σύγχρονες παραλλαγές τους, αυτές οι γόβες θα γίνουν συνώνυμες της απόλυτης κομψότητας και θηλυκότητας.

Το τακούνι στις slingback γόβες ποικίλει – από stilletos μέχρι kitten heels, block heels και φλατ, ωστόσο αυτές οι διαφορές στο ύψος του τακουνιού που διαθέτει κάθε σχέδιο καθόλου δεν έχουν στερήσει πόντους από τη γοητεία του. Το λουράκι, που κρατά σταθερή τη φτέρνα εξασφαλίζει μια αίσθηση σιγουριάς κι ασφάλεια στο πόδι, έχει πάρει τη θέση του και σε διάφορα άλλα είδη παπουτσιών: στην αγορά θα βρείτε από slingback πέδιλα και πλατφόρμες μέχρι loafers και slippers.

Επιστροφή, όμως, στις αγαπημένες γόβες με λουράκι στο πίσω μέρος που με τον ερχομό της άνοιξης γίνονται τα παπούτσια που ψάχνουν να αγοράσουν οι ενημερωμένες fashionistas αυτή τη στιγμή. Μία εξήγηση για την άνοδο αυτή στις αναζητήσεις θα μπορούσε, βεβαίως, να οφείλεται στην εποχή: μπήκαμε στην άνοιξη που σημαίνει ότι σύντομα θα εγκαταλείψουμε τα “κλειστά” παπούτσια, και οι slingback γόβες, που δεν είναι ακριβώς πέδιλα, μοιάζουν ιδανικές για τη μετάβαση από το στιλ του χειμώνα σ’ αυτό της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Υπάρχει, όμως, και μία άλλη εξήγηση που μοιάζει να ταιριάζει στην ανάγκη να φορέσουμε εξώφτερνες γόβες: μετά από μία χρόνια που στη μόδα κυριάρχησαν οι φόρμες, τα αθλητικά, τα loungwear και τα slippers, ένα ζευγάρι τόσο κομψό και κλασικό όσο οι slingbacks δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις μετά – κόβιντ εμφανίσεις.

Two – tone slingback γόβες, Chanel.

Vintage καρό slingback γόβες Burberry, Kalogirou.

Vlogo slingback γόβες, Valentino.

Δείτε περισσότερα στο harpersbazaar.gr