Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ DAVID HOCKNEY «ΕΠΙΑΣΕ» 24 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ 6 ΛΕΠΤΑ!

Ο πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ με την υπέροχη ανατολή του ηλίου πάνω από την Μεσόγειο πωλήθηκε μέσα σε έξι λεπτά σε δημοπρασία του οίκου Christie’s, στο ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από την εκτίμησή του.

Ενας πίνακας με έμπνευση από το Σεν Τροπέ

Ο πίνακας «Early Morning, Sainte-Maxime», που ολοκλήρωσε ο Βρετανός καλλιτέχνης το 1969, ανήκε σε ιδιώτη για περισσότερα από 30 χρόνια. Έμπνευση του ζωγράφου ήταν μια φωτογραφία που τράβηξε ενώ έμενε στο σπίτι του σκηνοθέτη, Τόνι Ρίτσαρντσον (Tony Richardson) μαζί με τον τότε σύντροφό του, Πίτερ Σλέσινγκερ. Το λιμάνι του Sainte-Maxime είναι στη γαλλική Ριβιέρα, κοντά στο Σεν Τροπέ, όπου βρισκόταν και το σπίτι του σκηνοθέτη.

«Ο Σλέσινγκερ ήταν ο μεγάλος έρωτας του Χόκνεϊ και αυτό που βλέπετε στον πίνακα είναι μια αίσθηση πραγματικής ικανοποίησης και ευτυχίας. Μπορείς να νιώσεις τη χαρά που ένιωθε ζωγραφίζοντας», δήλωσε η Κάθαριν Άρνολντ (Katharine Arnold) επικεφαλής του οίκου Christie’s.

Ο συγκεκριμένος πίνακας δεν είναι το «ακριβότερο» έργο του Χόκνεϊ, σύμφωνα με τον Guardian. Το «Portrait of an Artist» πωλήθηκε για 81 εκατομμύρια ευρώ το 2018, καθιστώντας τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ ως τον πιο ακριβοπληρωμένο εν ζωή καλλιτέχνη.

Πηγή: iefimerida.gr

10
10