Ο ΟΠΑΠ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

????????????????????????????????????

Τα νοσοκομεία «H Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», απέκτησαν σύγχρονη όψη και λειτουργίες χάρη στην ανακαίνιση που ανέλαβε ο ΟΠΑΠ. Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια εργώδους προσπάθειας για να ολοκληρωθούν 30 έργα ανακαίνισης συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ.

Όχι μόνο τύχη, αλλά πρόνοια. Όχι μόνο κέρδος, αλλά προσφορά. Μπορεί όλοι μας να έχουμε ταυτίσει τα παιχνίδια που διαχειρίζεται ο ΟΠΑΠ με τη θεά τύχη που κυνηγάμε για να αλλάξει η ζωή μας, αλλά ο ίδιος ο όμιλος πολύ συχνά μάς υπενθυμίζει πως η ζωή -στην ουσία της- αλλάζει με άλλον τρόπο. Πιο ουσιαστικό, πιο παρεμβατικό και πιο μεθοδικό.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της κοινωνικής προσφοράς, ο ΟΠΑΠ ανακαίνισε πρόσφατα τα παιδιατρικά νοσοκομεία «H Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια σκληρής προσπάθειας και εκατοντάδες άνθρωποι, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να ολοκληρωθούν τα έργα.

Αναμφίβολα πρόκειται για έργο πνοής που ανέλαβε, σχεδίασε και υλοποίησε ο ΟΠΑΠ με κύριο γνώμονα όλα τα παιδιά που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες στιγμές με περισσότερη αισιοδοξία. Σε ένα περιβάλλον φωτεινό και όχι μίζερο.

Είναι γνωστό πως τα νοσοκομεία στη χώρα μας (τουλάχιστον, αρκετά από αυτά) χρειάζονται «λίφτινγκ» για να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες. Η ιδιωτική πρωτοβουλία -σαν αυτή του ΟΠΑΠ- έρχονται να συνδράμουν στο έργο της πολιτείας έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια νέα κατάσταση και να παραδώσουν στο κοινωνικό σύνολο, και μάλιστα στην πιο ευαίσθητη ομάδα, τα παιδιά, σύγχρονες εγκαταστάσεις νοσηλείας.

Χάρη στον ΟΠΑΠ, τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας διαθέτουν πλέον υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό διεθνών προδιαγραφών. Η διακόσμησή τους, εμπνευσμένη από το παιδικό παιχνίδι, δημιουργεί ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον, με πολύχρωμα διαστημόπλοια και αερόστατα στους τοίχους που ταξιδεύουν τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας.

Τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν να μας κάνουν την περιήγηση στους νέους χώρους και μέσα από τις δικές τους λέξεις και εικόνες καταλαβαίνουμε κι εμείς τη σημασία του έργου.

Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης, συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 εκσυγχρονισμένες νοσηλευτικές μονάδες, δυναμικότητας 564 κλινών.

Το εθνικό αυτό έργο ξεκίνησε το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ. Στους συνολικά 30 στόχους που έχουν επιτευχθεί, περιλαμβάνονται οι εξής σημαντικές παρεμβάσεις:

– Η πλήρης ανακατασκευή της Μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία δεν είχε ανακαινιστεί για περισσότερα από 50 χρόνια, διαθέτει πλέον εξοπλισμό διεθνών προδιαγραφών και εξυπηρετεί και τα δύο νοσοκομεία, καλύπτοντας ανάγκες για τις όποιες, μέχρι πρόσφατα, χρειαζόταν η εμπλοκή άλλων μονάδων του ΕΣΥ.

– Ο πλήρης εκσυγχρονισμός της Β’ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19, χάρις στην υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων που αναπτύχθηκε. Η καινοτόμος αυτή μονάδα διαθέτει διεθνών προδιαγραφών κλίνες αρνητικής πίεσης και αυτοματοποιημένα συστήματα.

– Η ανακαίνιση των Παιδοχειρουργικών Μονάδων των δύο νοσοκομείων, οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για την παιδιατρική στην Ελλάδα.

– Η ολική ανακαίνιση της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», που πλέον διαθέτει ένα παγκόσμιου επιπέδου χειρουργικό συγκρότημα με θάλαμο ανάνηψης.

– Η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή δεδομένα, στο νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Ακόμα, στα πλαίσια της μεγάλης προσφοράς του ΟΠΑΠ, τα παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Επιπλέον, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως. Τέλος, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες, έχουν πραγματοποιηθεί και εκτενείς αισθητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα ευχάριστο και αισιόδοξο θεραπευτικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Η τελετή παράδοσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κας Μίνας Γκάγκα, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn και στρατηγικού μετόχου του ΟΠΑΠ, κ. Karel Komárek, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου και της διοίκησης του ΟΠΑΠ.

Πηγή: Andro.gr