Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «ΧΤΥΠΗΣΕ» ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ FORMULA 1: ΜΕΙΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΜΙΣΟ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2019

Η Formula 1 κατέγραψε τα έσοδά της να μειώνονται κατά περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ σημείωσε και ζημιές ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ. Τεράστια νούμερα που ελπίζει να τα ισοσκελίζει τα επόμενα χρόνια και αρχής γενομένης από το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγο καιρό.

Οι αγώνες του προηγούμενου πρωταθλήματος ξεκίνησαν το καλοκαίρι και συνεχίζονται και αυτή τη στιγμή με βάση ένα πυκνό πρόγραμμα προκειμένου να συμπληρωθεί εφέτος ο πολυπόθητος αριθμός των 15 Grand Prix και να εισπράξουν η Formula 1 και οι ομάδες της τα χρυσοφόρα δικαιώματα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Ωστόσο και στο τρίτο τρίμηνο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2020 δεν απέφυγε ις ζημιές. Σε αυτή την περίοδο κατέγραψε εφέτος ζημιές ύψους 88 εκατ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε εμφανίσει 27 εκατ. ευρώ κέρδη.

Ο πρώτος λόγος για τις μεγάλες ζημιές, αφορά την απουσία θεατών στις κερκίδες, οπότε δεν υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις έκτακτες αλλαγές προγράμματος, εξαιτίας των οποίων μπήκαν εμβόλιμα στο εφετινό καλεντάρι διάφορες ευρωπαϊκές πίστες οι οποίες όχι μόνον δεν πλήρωσαν χρήματα για δικαιώματα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά αποζημιώθηκαν κιόλας οικονομικά. Μόνον έτσι συμφώνησαν να μπουν στο αναθεωρημένο πρόγραμμα πίστες, όπως για παράδειγμα το Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας και η Ίμολα της Ιταλίας, όμως χάρη σε αυτές δεν θα υποστούν δραστική μείωση τα έσοδα της Formula 1 από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Πηγή: iefimerida.gr