ΜΟΝΟ ΣΕ «ΑΝΤΡΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ QATAR AIRWAYS

«Μόνο ένας άντρας θα μπορούσε να αναλάβει βέβαια τα ηνία της Qatar Airways, μια θέση που κρύβει ιδιαίτερες προκλήσεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ ο Ακμπάρ Αλ Μπέικερ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) λίγο νωρίτερα.

Ο Μπέικερ έκανε την παραπάνω δήλωση όταν ερωτήθηκε τι κάνει η Qatar Airways για να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες ανέλιξης μεταξύ των δύο φύλων. Το μείγμα των υψηλόβαθμων θέσεων στον αερομεταφορέα είναι 60-40 υπέρ των αντρών.

Ο ίδιος, πάντως, δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί την… γκάφα του, αφού επέμεινε στη θέση του σε δηλώσεις του που ακολούθησαν στο Bloomberg. Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «αναφερόταν σε μια συγκεκριμένη θέση, και όχι στο ανθρώπινο δυναμικό γενικά».

Το οξύμωρο είναι ότι τη Δευτέρα οι απεσταλμένοι των αεροπορικών εταιρειών παρακολούθησαν συζήτηση για το πώς μπορούν να εξαλειφθούν οι ανισότητες μεταξύ των φίλων στον κλάδο. Σημειώνεται ότι μόνο το 26% των ηγετικών θέσεων στις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως κατέχουν γυναίκες.

Πηγή: thepaper.gr