ΜΙΑ «ΑΠΟΔΡΑΣΗ» ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ: Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ας ξεφύγουμε λίγο από την πνιγηρή καθημερινότητα έτσι όπως έχει δημιουργηθεί από τον ιό. Το λεύκωμα του οίκου Taschen είναι ένας ύμνος στις ελληνικές ομορφιές, την καλοκαιρινή αύρα της θάλασσας και τη γαλήνη που προσφέρουν τα πιο καλαίσθητα ξενοδοχεία της χώρας μας.

Yπό άλλες συνθήκες, μέσα Μάρτη, όλοι θα ετοιμαζόμασταν για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Θα ανατρέχαμε σε σάιτ που προσφέρουν επιλογές διακοπών, να κάναμε συζητήσεις για το ένα ή το άλλο νησί, θα ελέγχαμε τιμές ξενοδοχείων. Θα ήμασταν, γενικώς, σε έναν ευχάριστο αναβρασμό.

Αντ’ αυτού, είμαστε ακόμη κλεισμένοι στο σπίτι μας, περιεργαζόμαστε τα καθημερινά κρούσματα του ιού, συζητάμε για το αν οι ΜΕΘ έχουν ακόμη διαθέσιμα κρεβάτια και άλλα δυσοίωνα. Αξίζει ο άνθρωπος να ασχολείται μόνο με την πνιγηρή πραγματικότητα ή χρειάζεται να ανοίγει το βλέμμα του, να ατενίζει το απέραντο γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών, να ονειρεύεται πως φέτος θα κάνει διακοπές, έστω και με προφυλάξεις;

Σίγουρα, η δεύτερη προοπτική είναι πιο ευχάριστη και, τουλάχιστον, μας αποσύρει λίγο από το σπιράλ των καθημερινών ειδήσεων για τον κορωνοϊό. Το εκλεκτό λεύκωμα του οίκου Taschen «Great Escapes/Greece» μπορεί να λειτουργήσει ως οπτική γαλήνη, αλλά να μας δώσει και ιδέες για τις διακοπές μας (είπαμε, σκεφτόμαστε θετικά).

Το ξενοδοχείο Ιμαρέτ στην Καβάλα.

Το λεύκωμα προέκυψε από τα ταξίδια που έκανε η Angelika Taschen ανά την Ελλάδα αποτυπώνοντας με τη φωτογραφική της μηχανή τις παρθένες παραλίες του τόπου μας. Γεύτηκε τοπικές λιχουδιές, αισθάνθηκε την ελληνική φιλοξενία, περπάτησε σε αρχαία τοπία και σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, έμεινε σε ελληνικά ξενοδοχεία και αποτύπωσε τη σπάνια εμπειρία της στο εν λόγω λεύκωμα, προτείνοντας τη χώρα μας ως έναν τόπο ηρεμίας, γαλήνης και χαράς.

Ταξίδευσε από τα βουνά της Μακεδονίας έως την Πελοπόννησο, αλλά και σε διάφορα νησιά. Διέμεινε σε ορισμένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία του τόπου μας, όπως το Imaret στην Καβάλα, που βρίσκεται σε ένα πρώην οθωμανικό συγκρότημα, το Tainaron Blue Retreat σε έναν απομονωμένο πρώην πύργο στη Μάνη, στον Ανεμόμυλος ή έναν πρώην ανεμόμυλο στην Κίμωλο που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο.
Επίσης, προσκαλεί τους αναγνώστες να ανακαλύψουν θρυλικά πολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Eagles Palace στη Χαλκιδική ή το Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, και τους μεταφέρει σε μαγευτικά B&B όπως ο Ξενώνας Μαζαράκη στο Μυστρά ή οι Μυλίσσες στην Άνδρο, που διευθύνεται από τον blogger τροφίμων Allegra Pomilio.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής της, επισκέφθηκε ξενοδοχεία σε γνωστά γραφικά νησιά – όπως το Mystique στη Σαντορίνη και το Soho Roc House στη Μύκονο – αλλά και καταλύματα σε απομακρυσμένα μέρη όπως το Mediterraneo στο Καστελόριζο. Επιπλέον, παρουσιάζει ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές ιδέες, όπως το ξενοδοχειακό χωριό The Rou Estate, ένα ιστορικό, προσεκτικά ανακαινισμένο χωριουδάκι στην Κέρκυρα. Το μινιμαλιστικό ξενοδοχείο Olea All Suite στη Ζάκυνθο και το Άμμος στην Κρήτη.

Κατόπιν τούτων, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αρχικά ένα νοερό ταξίδι σε όλα αυτά τα μέρη, με την ελπίδα πως σε λίγους μήνες θα είμαστε σε θέση να τα δούμε από κοντά και να τα χαρούμε. Το ελληνικό καλοκαίρι μάς περιμένει.

Πηγή: Andro.gr