LAFERRARI APERTA

Η Ferrari LaFerrari Aperta ήταν ένα «στιγμιαίο χτύπημα» και κάθε μοντέλο φέρεται να αγοράστηκε αρκετά πριν από την επίσημη αποκάλυψη του υπέρ-αυτοκινήτου, πίσω στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016. Όποιος πρόλαβε δηλαδή τον Κύριο είδε; Σχεδόν έτσι…

Οι πελάτες που δεν είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα καινούργιο εκείνη τη στιγμή, ήταν κατανοητά αναστατωμένοι, καθώς η μόνη επιλογή τους ήταν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο από δεύτερο χέρι. Αυτή βέβαια ήταν μια ακριβή πρόταση, καθώς ορισμένοι αντιπρόσωποι ζήτησαν έως και 7,3 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοκίνητο. Ευτυχώς, η RM Sothebys, αποκάλυψε ότι η Ferrari θα κατασκευάσει ένα επιπλέον μοντέλο που θα δημοπρατηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ferrari-LaFerrari-Aperta-back-tsiro-640

Περιγραφόμενο ως ένα “πολύ ειδικό” όχημα, η 210η LaFerrari Aperta θα υιοθετεί μια μοναδική ετικέτα που θα παρουσιαστεί την ίδια μέρα με τη δημοπρασία. Η εταιρεία συνέχισε λέει ότι το αυτοκίνητο θα “ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λόγω της μοναδικότητας του και της υπερηφάνειας του τόπου στον οποίο πραγματοποιήθηκε η κατασκευή“. Η συγκεκριμένη Ferrari αναμένεται να πωληθεί για 3 έως 4 εκατομμύρια δολάρια και όλα τα έσοδα θα πάνε σε μια αξιέπαινη φιλανθρωπική δράση.

Ferrari-LaFerrari-Aperta-tsiro-640

Όπως και το πρότυπο μοντέλο, η LaFerrari Aperta θα τροφοδοτείται με κινητήρα V12 6,2 λίτρων που παράγει 800 ίππους. Θα υποστηριχθεί από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα συνεισφέρει επιπλέον 163 ίππους. Αυτό επιτρέπει στο εντυπωσιακό roadster να διαθέτει συνδυασμένη ισχύ 963 ίππους. Μόλις μεταφερθεί όλη η ισχύς στο δρόμο, το αυτοκίνητο θα εκτοξευθεί από 0-100 km/h σε μόλις 2,9 sec, πριν φτάσει δηλαδή στην τελική ταχύτητα των 355 km/h.

Πηγή: newsauto.gr

10
10