ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ SHOW ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2026

Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε για τη διοργάνωση που ανέλαβαν Καναδάς, ΗΠΑ και Μεξικό

Το Μουντιάλ 2022 ήταν το πρώτο που διεξήχθη χειμώνα και αυτό του 2026 θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές χώρες και συγκεκριμένα σε Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικό, με τον Τζάνι Ινφαντίνο να το περιμένει πώς και πώς λέγοντας πως θα είναι το μεγαλύτερο show που έχει δει ποτέ ο πλανήτης.

Η FIFA έχει ακούσει πολλά για τις επιλογές της σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνοντας στο σημείο να το δώσει στο Κατάρ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο… χειμωνιάτικο Μουντιάλ όλων των εποχών, αλλά ο πρόεδρός της δεν πτοείται από την κριτική και προαναγγέλει μεγαλεία.

Από το Μαϊάμι, όπου βρέθηκε, ο Ινφαντίνο αναφέρθηκε στη διοργάνωση του 2026 και φρόντισε να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη λέγοντας πως θα είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει ποτέ.

«Το Μουντιάλ του 2026 δεν θα είναι απλώς το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, θα είναι το μεγαλύτερο show που έχει δει ποτέ ο πλανήτης. Θα είναι κάτι που θα θυμούνται όλοι.

Ζούμε, όπως όλοι γνωρίζετε, σε έναν κόσμο που είναι αρκετά διχασμένος και αρκετά επιθετικός, αλλά σε έναν κόσμο που χρειάζεται ευκαιρίες για να ενωθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό και όλες οι πόλεις σας, χωνεύουν πολιτισμούς. Έχουν δημιουργηθεί χάρη στη δουλειά πολλών ανθρώπων από πολλά, πολλά μέρη του κόσμου, και αντικατοπτρίζετε ακριβώς αυτή την ενότητα που θέλουμε να αντικατοπτρίζουμε στο ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο πρόεδρος της FIFA και συνέχισε.

«Θα έχουμε λίγους τυχερούς που έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για να μπουν στα γήπεδα, αλλά θα έχουμε πολλούς, πάρα πολλούς που θα έρθουν απλώς για να μείνουν κοντά στην ομάδα τους, για να γίνουν μέρος κάτι ξεχωριστού. Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες που έρχονται στις πόλεις σας και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα έρθουν με ειρηνικό πνεύμα, με χαρούμενο πνεύμα, θέλουν να γιορτάσουν, θέλουν να διασκεδάσουν. Πρέπει να τους καλωσορίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί, αν τους καλωσορίσουμε και τους κάνουμε να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, τότε αυτό θα έχει απίστευτα θετική απόδοση σε αυτό που κάνουμε.

Το ποδόσφαιρο αγγίζει τα συναισθήματα, τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων και όταν επισκέπτονται τις όμορφες χώρες και τις όμορφες πόλεις σας, θέλουν να νιώσουν κάτι ξεχωριστό, αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού που δισεκατομμύρια οι άνθρωποι αγαπούν σε όλο τον κόσμο».

Πηγή : newsbeast.gr