Η ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ GUCCI ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με την Gucci, o Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθέτησε αυτή τη φορά τη νέα διαφημιστική καμπάνια με τον διάσημο οίκο μόδας. Μαζί με τον creative director του οίκου Αλεσάντρο Μικέλε δημιούργησαν ένα βίντεο με πρωταγωνιστές άλογα και μοντέλα. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος βλέπουμε τα άλογα να γίνονται συμπρωταγωνιστές της καμπάνιας, συνήθως σε συνδέσεις τριάδας (δύο μοντέλα και ένα άλογο).

Το γύρισμα έγινε στο ξενοδοχείο Chateau Marmont. Τα μοντέλα πόζαραν αγκαλιά με τα άλογα προωθώντας τις χρωματιστές, εκλεπτυσμένες δημιουργίες του οίκου Gucci. Στο αινιγματικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο οίκος Gucci αναφέρεται στη δύναμη της τριπλέτας «μην υποτιμάτε ποτέ την ισχύ της» σημειώνει. Και θέτει τα βασικά ερωτήματα του ίδιου του θεατή χωρίς να δώσει απάντηση: τι είναι τα άλογα στη φωτογραφία; Μέλος της οικογένειας; Κάτι σαν κατοικίδιο; Εχει θεραπευτική ιδιότητα; Μια μυθολογική μετεμψύχωση μιας θεοτητας του έρωτα; Μια αναφορά στην καταγωγή του οίκου και τη σύνδεση με την ιππασία;

Το σίγουρο είναι πώς ο Γιώργος Λάνθιμος με το ταλέντο του δημιούργησε μια διαφημιστική καμπάνια που θα συζητηθεί για την πρωτοτυπία της.

Yorgos Lanthimos Courtesy of Gucci

Πρόσφατα ο Γιώργος Λάνθιμος είχε δημιουργήσει για τον οίκο Gucci την συλλεκτική φωτογραφική έκδοση «Ωοτοκία». «Η αλληλεπίδραση μοντέλων και ηθοποιών με το περιβάλλον, τοποθετημένα απέναντι σε αυτά τα αρχαία αγάλματα και τείχη εκατοντάδων ετών ήταν συναρπαστική. Η διαδικασία έμοιαζε εκείνη τη στιγμή σαν μια πρόβα για ένα μελλοντικό έργο ή την έναρξη της δημιουργίας ενός τελετουργικού που οι άνθρωποι σε αυτές τις φωτογραφίες θα συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν για τα χρόνια που έρχονται», είχε πει για το εν λόγω πρότζεκτ.

Πηγή: marieclaire.gr

10
10