Η MARILYN MONROE ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ

Το πριγκιπάτο του Μονακό και ο οίκος των Grimaldi μπορεί σήμερα να είναι συνώνυμα της πολυτέλειας, της κομψότητας και του απέραντου πλούτου, αρκετά χρόνια πριν, όμως, βρίσκονταν σε παρακμή με κίνδυνο να εξαφανιστούν από την ιστορία των βασιλικών οικογενειών. Ένα νέο ντοκιμαντέρ κάνει μία αναδρομή στη βασιλική οικογένεια του Μονακό, που έβαλε ξανά στον χάρτη η Grace Kelly, η οποία όμως δεν ήταν εξαρχής η πρώτη επιλογή του πρίγκιπα Rainier.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε, με τίτλο “Royals: Keeping the Crown”, εξηγείται πως η Marilyn Monroe έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει εκείνη η πριγκίπισσα του Μονακό, αφού ήταν η επικρατέστερη στην αρχή για τη θέση της συζύγου του Rainier.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας του Μονακό παραλίγο να χάσει το στέμμα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε ο οίκος αλλά και του χαμηλού τουρισμού, όσο και λόγω του ότι σε ηλικία 32 ετών ήταν ανύπαντρος και δεν είχε διάδοχο. Συνεπώς, η λύση ήταν μονόδρομος με τους συμβούλους του Παλατιού να βρίσκουν το μεγαλοφυΐες σχέδιο να αναζητήσουν μία νύφη για τον πρίγκιπα, η οποία θα μπορούσε να φέρει τη λάμψη πίσω στο Μονακό.

Και πού άλλου θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο ταίρι του πρίγκιπα Rainier από το Hollywood; Με κλειστά τα μάτια, η πρώτη τους επιλογή αποτέλεσε η “πριγκίπισσα” του αμερικανικού κινηματογράφου που δεν ήταν άλλη από τη Marilyn Monroe που διένυε τη Χρυσή Εποχή της καριέρας της.

Το σκεπτικό ήταν ο πρίγκιπας Rainier να παντρευόταν μία πριγκίπισσα του Hollywood, επωφελούμενος από τη δημοσιότητα και τη φήμη που θα ακολουθούσαν τον γάμο. “Αυτό που το Μονακό χρειαζόταν ήταν να αναβιώσει τον τουρισμό του. Έβγαζε το τέλειο οικονομικό νόημα”, δήλωσε η ιστορικός Chandrika Kaul του Πανεπιστημίου St. Andrews.

Και μπορεί η Monroe να βρισκόταν ψηλά στις λίστα με τις υποψήφιες, όμως το μόνο κώλυμα που υπήρχε, ήταν πως η εικόνα του sex symbol που είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και η το σεξ απίλ που επεδείκνυε, δεν ταίριαζαν καθόλου με το προφίλ της βασιλείας. Επομένως, το όνομά της χρειάστηκε να διαγραφεί σχεδόν αμέσως από τις επικρατέστερες υποψηφιότητες.

Και τότε ο δρόμος για τη Grace Kelly ήταν διάπλατα ανοιχτός, καθώς το νεαρό αστέρι του κινηματογράφου και μούσα του Alfred Hitchcock, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Μία πρόσκληση στο Παλάτι στο πλαίσιο μιας φωτογράφισης για το περιοδικό “Paris Match” ήταν αρκετή ώστε να γνωριστούν η Kelly και ο πρίγκιπας Rainier. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ιστορικός Kate Williams, “ο πρίγκιπας Rainier ήταν μαγεμένος από τη Grace Kelly και πραγματικά την ερωτεύτηκε, όμως φυσικά ήταν και η απάντηση σε πολλά από τα προβλήματά του”.

Έτσι, το ζευγάρι ύστερα από κάποιους μήνες σχέσης, παντρεύτηκε το 1956, αποκτώντας τρία παιδιά και εξασφαλίζοντας τη διαδοχή. Και ενώ η Grace Kelly πίστευε σε ηλικία 26 ετών πως είχε ανακαλύψει το happy end, όπως όλες οι πριγκίπισσες των παραμυθιών, αναγκάστηκε να αφήσει την επιτυχημένη καριέρα της για τον έρωτα, χρειάστηκε να πληρώσει την προίκα των 2.000.000 δολαρίων για να καταφέρει να παντρευτεί τον πρίγκιπα του Μονακό και εν τέλει πολύ αργότερα να συνειδητοποιήσει πως όλο αυτό ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Πάντως σίγουρα, το πριγκιπάτο του Μονακό κέρδισε ξανά την αίγλη που κάποτε παραλίγο να χάσει, χάρη στη νεαρή χολιγουντιανή ηθοποιό, η οποία έγινε σήμα κατατεθέν του οίκου Grimaldi.

Πηγή: harpersbazaar.gr