Η LAMBORGHINI VENENO ROADSTER ΤΩΝ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!

Η Lamborghini δημιούργησε μόλις εννέα κομμάτια της Veneno Roadster για να ακολουθήσουν οι τέσσερις Veneno Coupe, που παρουσιάστηκαν για τα 50 χρόνια της εταιρίας το 2013, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτή η Veneno Roadster είναι το δεύτερο μοντέλο, που κατασκευάστηκε έχει μόνο 450 χλμ. και αγοράστηκε από ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι βαμμένο σε ένα πανέμορφο σατέν μαύρο χρώμα, με άβαφα μέρη από ανθρακονήματα και πράσινες λεπτομέρειες. Τα τμήματα που έχουν πράσινο χρώμα είναι οι «δαγκάνες» των φρένων, κάποια σημεία του εμπρός σπόιλερ, οι πλευρικές ποδιές, ο πίσω διαχύτης, καθώς και η άκρη της πίσω πτέρυγας. Στο εσωτερικό, το πράσινο θέμα συνεχίζεται με τα δερμάτινα καθίσματα, την κεντρική κονσόλα και κάποια τμήματα του ταμπλό. Οι άλλες επιφάνειες στην καμπίνα αποτελούνται από ίνες άνθρακα.

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκεται ένας κινητήρας V12 6500 κ.εκ. (δανεισμένος από την Aventador αναβαθμισμένος στους 750 ίππους) το 0-100 έρχεται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι στα 355 χιλιόμετρα. Αυτή είναι η δεύτερη Lamborghini Veneno Roadster που θα δημοπρατηθεί, πέντε μήνες μετά από αυτήν, που ανήκε στον αντιπρόεδρο της Ισημερινής Γουινέας. Οι εκτιμήσεις πριν από τη δημοπρασία δείχνουν ότι το αυτοκίνητο θα πωληθεί για 4,5 ή 5,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά πιστεύουμε ότι η εκτίμηση είναι συντηρητική και θα φτάσει τα 6.000.000 ευρώ.

Πριν την δημοπρασία το αυτοκίνητο δέχθηκε πρόσφατα μια περιποίηση προστασίας χρώματος (video) για να εξασφαλιστεί ότι το αμάξωμα θα παραμένει σε άψογη κατάσταση για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: newsauto.gr

10
10