Η ESTEE LAUDER ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ TOM FORD!

Η Estée Lauder προχώρησε στην ακριβότερη συμφωνία στην ιστορία της, συνολικής αξίας 2,8 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά της Tom Ford. Η διάσημη εταιρεία αποκτά μεταξύ άλλων με τη συγκεκριμένη κίνηση, την κυριότητα της άδειας εκμετάλλευσης που είχε για την πώληση των αρωμάτων και των προϊόντων ομορφιάς της Tom Ford για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Estée Lauder θα πληρώσει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το διάσημο brand και όλη την πνευματική του ιδιοκτησία, χρηματοδοτώντας τη συμφωνία με μετρητά, δανεισμό και 300 εκατ. δολάρια προθεσμιακές πληρωμές. Μάλιστα, 250 εκατ. δολάρια θα προέλθουν από την κατασκευάστρια γυαλιών Marcolin SpA.

Η Tom Ford θα επεκτείνει τη μακροπρόθεσμη άδειά εκμετάλλευσης για την ανδρική και γυναικεία μόδα, τα αξεσουάρ και άλλα προϊόντα στον υφιστάμενο συνεργάτη της, την Ermenegildo Zegna για 20 χρόνια ενώ η συμφωνία συνοδεύεται από 10ετή αυτόματη ανανέωση.

Ο Tom Ford, θα έχει τον ρόλο του «δημιουργικού οραματιστή» μόλις κλείσει η συμφωνία και μέχρι το τέλος του 2023, ενώ ο πρόεδρος Domenico De Sole θα παραμείνει ως σύμβουλος για το ίδιο διάστημα. Η εξαγορά «θα ενισχύσει τα σχέδιά μας για την ανάπτυξη της Tom Ford Beauty», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder, Fabrizio Freda. «Θα βοηθήσει επίσης να προωθήσουμε περαιτέρω τη δυναμική μας στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία προϊόντων ομορφιάς πολυτελείας μακροπρόθεσμα».

Η Estée Lauder δήλωσε ότι μετά τη συναλλαγή αναμένει μείωση στα κέρδη της κυρίως εξαιτίας του εφάπαξ κόστους που σχετίζεται με την εξαγορά. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία ειδών πολυτελείας και ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering SA, είχε πραγματοποιήσει επίσης κάποιες συνομιλίες για την απόκτηση της Tom Ford. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Kering αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Tom Ford ξεκίνησε την ομώνυμη εταιρεία του το 2005, έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την Gucci. Το timing της εξαγοράς γίνεται σε μια περίοδο με αυξημένη ανασφάλεια για το αν οι καταναλωτές θα συνεχίζουν να αγοράζουν με τους ίδιους ρυθμούς πολυτελή καλλυντικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Business of Fashion (@bof)

Πηγή: jenny.gr

10
10