GOYA GASTROBAR

Επιρροές από ασιατική κουζίνα και Λατινική Αμερική, συνθέτουν ένα menu αξιώσεων, με εκτελέσεις πρότυπο, χωρίς καθυστερήσεις. Η καλόγουστη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την θερμή φιλοξενία, την άψογη τεχνική εκτέλεση των πιάτων, κάνουν το Goya Gastrobar, να διεκδικεί επάξια, μια θέση στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

Ο chef Αντώνιος Κουρκούτας, έχει βάλει την πινελιά του, σε εδέσματα υψηλής γαστρονομίας. Η winelist, είναι από τα δυνατά χαρτιά του εστιατορίου, με ετικέτες, που καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Δικαιολογημένα θεωρείται, ένα από τα κορυφαία εστιατόρια, του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου.

Ο διευθυντής Λουκάς Κούτουλας, έχει αναλάβει τόσο την οργάνωση όσο και την εξυπηρέτηση των πελατών. Η εμπειρία του και τα προσόντα του, τον έχουν καθιερώσει σε μια νευραλγική θέση, που απαιτεί τεράστια υπομονή και επιμονή.

Έχοντας στο μυαλό μας, όλες αυτές τις λαχταριστές επιλογές, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε «συντηρητικά» και να απολαύσουμε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι. Ξεκινήσαμε, με την ανάμεικτη σαλάτα, με γαρίδες, yuzu truffle dressing παρμεζάνα. Σειρά είχε, το ταρταρ τόνου, με ελαφρως καυτερή sauce, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και καπνιστό λάδι σχοινόπρασσου.

Δεν γίνεται όμως να επισκεφθείς εστιατόριο με ασιατική κουζίνα και να μην δοκιμάσεις sushi rolls. Όπως ήταν επόμενο, ζητήσαμε τα Salmon Teriyaki, μαγειρεμένος σολομός με σάλτσα τεριγιάκι, αβοκάντο, αγγούρι, καρότο, σάλτσα τσίλι και τα Spicy Crab, πικάντικο βασιλικό καβούρι, με σάλτσα τσίλι και αυγά χελιδονόψαρου με yuzu, πριν περάσουμε στα κυρίως.

Το Rib eye kushiyaki και το Chicken Tonkatsu, κοτόπουλο sous vide, με γλυκόξινη tonkatsu sauce, ήταν τα πιάτα που ξεχωρίσαμε. Φυσικά, η βραδιά μας, έπρεπε να «κλείσει» με μια γλυκιά απόλαυση, για αυτό επιλέξαμε την crème brulle, yuzu, dulce de leche cremeux, pineapple compote καθώς επίσης και το coconut, τραγανό κέλυφος μαρέγκας, cremeux caramelia, χώμα σοκολάτας.

INFO:

Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 34, Γλυφάδα 166 75

goyarestaurant.gr

instagram.com/goya.gastrobar

21 0963 7120