ΓΙΩΡΓΟΣ & ΕΡΜΗΣ ΨΙΨΙΚΑΣ: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ NASA ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗ FILA & ΤΗ LORO PIANA

Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Βέροια, αλλά πολύ νωρίς άνοιξαν τα φτερά τους στο εξωτερικό. Η πατέντα τους, γνωστή ως Nanobionic, τους χάρισε βραβείο από τη NASA ενώ πλέον συνεργάζονται με εταιρείες όπως η FILA και η Loro Piana του LVΜΗ group η οποία ανήκει στον πανίσχυρο άνδρα της διεθνούς μόδας Μπερνάρ Αρνό.

«Ο πατέρας μας διέθετε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Τελειώνοντας το σχολείο βρεθήκαμε στην Αγγλία όπου σπουδάσαμε στο University of Lincoln, International Business & Marketing. Aπο μικρή ηλικία ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό και μας ενδιέφερε το wellness. Ο λόγος που ξεκινήσαμε το Nanobionic ήταν ότι θέλαμε να βρούμε έναν φυσικό τρόπο ώστε να αυξήσουμε τις αθλητικές επιδόσεις».

Κάνουν μια παύση και συνεχίζουν την αφήγησή τους «Μετά από μελέτες που έγιναν με τη βοήθεια ειδικών, είδαμε ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί με φυσικό τρόπο αυτό ήταν να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που μπορούσε να γίνει μέσα από υπέρυθρες ακτίνες».

Τι προέκυψε μέσα από αυτήν την παρατήρηση; H συνεργασία με ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού όπου δημιουργήθηκε ένα μείγμα μετάλλων και κεραμικών τα οποία μπαίνουν στα υφάσματα και ενεργοποιούν με τη θερμότητα του σώματος υπέρυθρες ακτίνες. Η πατέντα την οποία ονόμασαν Nanobionic αυξάνει την αγγειακή λειτουργία και φέρνει ευεξία. Από την άλλη, στον αθλητικό τομέα αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή.

«Ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα χρησιμοποιώντας την πατέντα μας σε ρούχα που απευθύνονταν αρχικά σε αθλητές. Σορτσάκια, κολάν και ειδικά γιλέκα. Υπήρξαμε επίσημοι συνεργάτες της Εθνικής Ομάδας στο Μπάσκετ, είχαμε συνεργασία με Ελληνες Ολυμπιονίκες αλλά και αθλητές σταρ, όπως ο Γιώργος Πρίντεζης».

Από τους αθλητές, στη Loro Piana και τον Hermes

Tα αδέλφια βλέποντας τα προϊόντα τους να έχουν μεγάλη ζήτηση επενδύουν τα κέρδη της εταιρείας τους στην ίδια την εταιρεία. Κάπως έτσι ξεκινά και το προσωπικό τους success story. Μια διαδρομή που ξεπερνά πια τα ελληνικά σύνορα υπογράφοντας απρόσμενα συμβόλαια σε Ευρώπη και Αμερική.

Την πόρτα στην Αμερική τους την άνοιξε η NASA. Η εταιρεία τους κατάφερε να συμπεριληφθεί στην τελική 10άδα του κορυφαίου διαγωνισμού καινοτομίας I Tech II της NASA και μάλιστα εκτοπίζοντας άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας από διάφορα μέρη του κόσμου. Κορυφαία διάκριση για Ελληνες.

Το 2013 βραβεύονται από τον mister Easy Jet, Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ως επιχειρηματίες της χρονιάς, λαμβάνοντας το ποσό των 50.000 ευρώ και λίγο αργότερα παίρνουν πιστοποίηση από τον εξαιρετικά φειδωλό στις πιστοποιήσεις FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων.

«H πιστοποίηση από τον FDA και η διάκριση από τη ΝΑSA, μας άνοιξαν λεωφόρους. Τα δυνατά συμβόλαια ήταν πια θέμα χρόνου» παραδέχονται τα δύο αδέλφια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr